Τη μεγαλύτερη έκπληξη των τελευταίων ετών, επιφύλασσαν οι πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP, με το ανανεωμένο Renault Megane και άλλα δύο γαλλικά μοντέλα να βαθμολογούνται με μόλις τρία αστέρια.

Τα αποτελέσματα έχουν φέρει αναταραχή και πολλοί αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν ένα αυτοκίνητο σαν το Megane που στην προ-facelift εκδοχή του, πήρε 5 αστέρια και διακρίθηκε για τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας που προσφέρει στους επιβάτες, τώρα να λαμβάνει μόλις 3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δοκιμές του ευρωπαϊκού οργανισμού EuroNCAP, έχουν σαφώς πιο αυστηρές προδιαγραφές, αλλά οι λόγοι που αξιολογήθηκε το γαλλικό μικρομεσαίο μοντέλο, αφήνουν πολλά ερωτήματα. Για να καταλάβετε, το Megane πήρε 3 αστέρια, κυρίως, για το σύστημα προειδοποίησης της χρήσης των ζωνών ασφαλείας. Συγκεκριμένα, όταν ένας από τους πίσω επιβάτες δεν φορά ζώνη ασφαλείας, τότε ο οδηγός προειδοποιείται με ένα μήνυμα στο ταμπλό. Το οποίο όμως δεν είναι διαθέσιμο σε όλες τις γλώσσες, κάτι που απαιτεί ο EuroNCAP.

Πραγματικά υπερβολικός ο λόγος, εκτός και αν υπάρχει κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε. Επίσης, με 3 αστέρια βαθμολογήθηκαν και τα Peugeot 301 και Citroen C-Elysee.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης