Οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνήθως πραγματοποιούν τις μετρήσεις όλων των νέων μοντέλων σε εξαιρετικές συνθήκες και σε άσφαλτο υψηλής ποιότητας, προκειμένου να επιτύχουν το καλύτερο απότελεσμα στις επιταχύνσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Land Rover θέλησε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, προκειμένου να αποδείξει πόσο γρήγορο και ικανό είναι το νέο Range Rover Sport SVR σε όλα τα τερέν. Έτσι, έκανε ένα τεστ επιτάχυνσης από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε επιφάνειες χαμηλής πρόσφυσης, όπως λάσπη, χώμα, άμμο, γρασίδι και χιόνι.

Το βρετανικό πολυτελές SUV των 550 ίππων εντυπωσίασε με τις δυνατότητές του, επιταχύνοντας στο χώμα σε μόλις 5,3 δευτερόλεπτα και σε άμμο ή γρασίδι σε 5,5΄΄. Οι επιδόσεις του εξέπληξαν τους πάντες, καθώς είναι αντίστοιχες ενός rally car παλαιότερων γενεών. Μάλιστα, οι δοκιμές δεν έγιναν με ειδικά ελαστικά αλλά με τα στάνταρ Michelin All Season 275/45 R21.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο χιόνι έκανε 11,3 δευτερόλεπτα – φορώντας τα ίδια ελαστικά – με το σύστημα Terrain Response 2 να δίνει τα διαπιστευτήρια του. Θυμίζουμε πως, το Range Rover Sport SVR επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε άσφαλτο, σε 4,7΄΄, ενώ διατηρεί το ρεκόρ γύρου στη φημισμένη πίστα του Nurburgring για SUV.

Δείτε εδώ όλα τα χαρακτηριστικά του νέου Range Rover


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης