Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η νέα γενιά ενός εκ των πιο καλοπουλημένων SUV της Ευρώπης ξεκίνησε την εμπορική πορεία στην Ελλάδα. Το καινούριο Qashqai είναι διαθέσιμο προς παραγγελία στη χώρα μας, με την τιμή εκκίνησης να ορίζεται στα 24.990 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το best seller μοντέλο της Nissan έχει αναβαθμιστεί ριζικά, βάζοντας πλώρη κατευθείαν για την κορυφή. Είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα, καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις των οδηγών.

Το Qashqai θα βρίσκεται στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων μέσα στο καλοκαίρι. Τότε θα ξεκινήσουν και οι παραδόσεις στους πελάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Χαμηλό βάρος

Πλήρως ψηφιακό το εσωτερικό.

Ξεχωρίζει τόσο για την αισθητική του, όσο και τις τεχνολογίες, αλλά και τα μηχανικά σύνολα. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο όχημα γίνεται για πρώτη φορά χρήση της τεχνολογίας αλουμινίου χαμηλού βάρους από τη Nissan στην Ευρώπη.

Το καπό, οι πόρτες και τα μπροστινά φτερά είναι κατασκευασμένα από κράμα αλουμινίου, γεγονός που Έχουν ανοίξει οι παραγγελίες στην Ελλάδακαθιστά το αμάξωμα  του ολοκαίνουργιου Qashqai  ελαφρύτερο κατά 60 κιλά. Αυτό βελτιώνει την αποδοτικότητα και συνεπώς συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών. Επιπλέον, συμβάλλει στην προσαρμογή περισσότερης τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του «εξηλεκτρισμένου» κινητήριου συνόλου.

Η παραγωγή αλουμινίου στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Sunderland της Αγγλίας περιλαμβάνει τη δεύτερη πολύ μεγάλη γραμμή πρέσας που λειτούργησε πέρυσι, και τον κυκλώνα, μια εγκατάσταση ανακύκλωσης που τροφοδοτεί την γραμμή παραγωγής με 150 χλμ. σκραπ την ώρα και μπορεί να χειριστεί περισσότερους από επτά τόνους μετάλλων την ώρα, εξασφαλίζοντας λιγότερα απόβλητα και μια πιο πράσινη διαδικασία παραγωγής.

Καθώς τα καπό και οι πόρτες σχηματοποιούνται, το σκραπ τεμαχίζεται και εξάγεται, διαχωρίζοντας τις ποιότητες του αλουμινίου. Ο διαχωρισμός διασφαλίζει ότι η Nissan μπορεί να επιστρέψει σκραπ υψηλής ποιότητας σε προμηθευτές για να το μετατρέψουν σε φύλλα κράματος αλουμινίου.

Η ανακύκλωση σκραπ αλουμινίου εξοικονομεί περισσότερο από το 90% της ενέργειας που απαιτείται για τη δημιουργία συγκρίσιμης ποσότητας από πρώτες ύλες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε αναλυτικά τον εξοπλισμό του νέου Nissan Qashqai

Το νέο Nissan Qashqai έφτασε στην Ελλάδα με τιμές από 24.990 ευρώ

Αυτό είναι το πρώτο υβριδικό Nissan Qashqai 3ης γενιάς που έφτασε στην Ελλάδα

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης