Μετά από 2 χρόνια εντατικών δοκιμών, η Michelin αναβαθμίζει τη διασυνδεδεμένη λύση για τα ελαστικά της, το σύστημα «Track Connect», που είναι πλέον συμβατό με οχήματα που δεν διαθέτουν συνδεδεμένα ελαστικά.

Η εφαρμογή είναι τώρα διαθέσιμη σε τρεις τρόπους λειτουργίας. Η πρώτη ονομάζεται «Leisure» και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλους τους τύπους οχημάτων πίστας, ανεξάρτητα από τα ελαστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Expert» προορίζεται για οδηγούς sport αυτοκινήτων που συμμετέχουν σε track days και επιθυμούν να βελτιστοποιήσουν τις επιδόσεις τους και την οδηγική τους απόλαυση. Τέλος, η «Motorsport» απευθύνεται σε οδηγούς αγώνων ράλι (σύντομα και σε αγώνες πίστας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι δύο τελευταίες λειτουργίες (Expert και Motorsport) απαιτούν την εγκατάσταση του κιτ «Track Connect», ενώ είναι συμβατοί με συνδεδεμένα ελαστικά Michelin.

 

Πώς λειτουργεί το σύστημα;

Το «Michelin Track Connect» λειτουργεί σαν ένας εικονικός βοηθός ελαστικών, παρέχοντας στους οδηγούς συνεχώς πληροφορίες για την πίεση των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο, καθώς και συμβουλές και συστάσεις για τη σωστή ρύθμιση της. Το σύστημα αποτελείται από ελαστικά της μάρκας στα οποία εγκαθίστανται αισθητήρες, ένα κιτ σύνδεσης και μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα. Προορίζεται κυρίως για οδηγούς των track days και συγκεκριμένων sport αυτοκινήτων, για χρήση σε πίστα.

Ο τρόπος λειτουργίας «Leisure» παρέχεται 100% δωρεάν, είναι συμβατός με όλα τα ελαστικά και μπορείτε να:

• καταγράψετε τους χρόνους και τις ταχύτητες γύρου πίστας, καθώς και την πίεση των ελαστικών  κατά την εκκίνηση και λήξη, που εισάγονται χειροκίνητα.
• αναλύσετε τις διαδρομές σας με τη λειτουργία «επανάληψης» αναπαραγωγής
• μοιραστείτε τα αποτελέσματα με όλους του λάτρεις της Sport οδήγησης, καθώς και στα social media.
• συγκρίνετε τις επιδόσεις μας με άλλους οδηγούς.
• προσκαλέστε άλλους οδηγούς να συμμετάσχουν σε νέες προκλήσεις.

Η λειτουργία «Expert» επιτρέπει να:


• παρακολουθήσετε την πίεση και τη θερμοκρασία των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο.
• επωφεληθείτε από  τις συστάσεις για τη βελτίωση των χρόνων γύρου, βάσει του οχήματος, της πίστας και των καιρικών  συνθηκών.

Τα οφέλη από τη νέα λειτουργία Motorsport είναι:


• βελτιστοποίηση των επιδόσεων κατά τη διάρκεια του αγώνα, προετοιμάζοντας τα ελαστικά με τη σωστή πίεση πριν από την εκκίνηση. Η εφαρμογή παρέχει εξατομικευμένες συμβουλές ανάλογα με το μοντέλο του αυτοκινήτου, τη χρήση (δρόμος ή πίστα), τον τύπο των ελαστικών που έχουν τοποθετηθεί και τις συνθήκες οδήγησης.
• συνεχείς πληροφορίες σχετικά με την πίεση των ελαστικών στην οθόνη του κινητού σας τηλέφωνου, περιορίζοντας έτσι τους απαραίτητους χειροκίνητους χειρισμούς πριν από την έναρξη κάθε διαδρομής.
• αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων των ελαστικών, αναλύοντας τα δεδομένα που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής και προτείνοντας προσαρμοσμένες πιέσεις για την επόμενη.
• αυξημένη ασφάλεια κατά τη διάρκεια των αγώνων, χάρη στην αυτόματη προειδοποίηση διάτρησης.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης