Αποτελεί μόδα τα τελευταία χρόνια. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως, κυρίως άτομα νεότερης ηλικίας, πραγματοποιούν τατουάζ στο σώμα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δερματοστιξία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Η Lexus ωστόσο έκανε κάτι μοναδικό, κοσμώντας το σώμα ενός UX με σύμβολα και εντυπωσιακά σχέδια. Πρόκειται για το πρώτο tattooed car. 

Τα τατουάζ στο αμάξωμα του ιαπωνικού crossover ανέλαβε η επαγγελματίας tattoo artist, Claudia De Sabe. Η Bρετανίδα, έχοντας τη βοήθεια του Ιάπωνα συζύγου της, Yutaro, σχεδίασε έναν κυπρίνο κόι, που στον ιαπωνικό πολιτισμό αντιπροσωπεύει την καλή τύχη και την επιμονή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να ολοκληρώσουν το έργο, οι Claudia και Yutaro χρειάστηκαν σχεδόν έξι μήνες. Χρησιμοποίησαν 5 λίτρα χρώματος και ορισμένα φύλλα χρυσού, ενώ, φυσικά, το τατουάζ δεν έγινε με την κλασική συσκευή για ανθρώπινα σώματα, αλλά με ένα Dremel. 

Η διαδικασία ήταν πολύπλοκη και απαιτούσε εξαιρετική ακρίβεια. Όπως ανέφερε η tattoo artist, κουράστηκε παρά πολύ σωματικά, δούλεψε σκληρά για 180 μέρες, αλλά το αποτέλεσμα τη δικαίωσε απόλυτα. 

Το project είναι αφιερωμένο στην τεχνική Takumi, την οποία εφαρμόζει η Lexus σε κάθε αυτοκίνητο και φανερώνει την επιδεξιότητα των μηχανικών κατά την κατασκευή, τις λεπτομέρειες στον σχεδιασμό, τα άψογα τελειώματα και την αφοσίωση των τεχνιτών στην τελειότητα. 

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης