Η Michelin πρωτοπορεί για μια ακόμα φορά, παρουσιάζοντας ένα καινοτόμο ελαστικό το οποίο συνδυάζει τεχνολογίες που μέχρι σήμερα ήταν ασυμβίβαστες μεταξύ τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ελαστικό ονομάζεται CrossClimate και θα λανσαριστεί στις ευρωπαϊκές αγορές, τον Μάιο. Είναι το πρώτο θερινό ελαστικό με πιστοποίηση χειμερινού και έχει λάβει την υψηλότερη διάκριση «A», που ορίζεται από τις αρμόδιες Αρχές για την πρόσφυση σε βρεγμένο.

Είναι εγκεκριμένο για χειμερινή χρήση, με το χαρακτηριστικό λογότυπο 3PMSF (3-Peak Μountain with Snow Flake), που επισημαίνει την καταλληλότητά του για χρήση τον χειμώνα, ακόμη και σε χώρες όπου η τοποθέτηση χειμερινών ελαστικών είναι νομικά επιβεβλημένη. Φρενάρει σε μικρές αποστάσεις πάνω σε στεγνό οδόστρωμα, διακρίνεται για τη μεγάλη διάρκεια ζωής και θα είναι διαθέσιμο επιπλέον του ήδη υπάρχοντος καταλόγου της Michelin για θερινά και χειμερινά ελαστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιδόσεις του είναι αποτέλεσμα συνδυασμού τριών τεχνολογιών. Του καινοτόμου μίγματος γόμας στο πέλμα, που αυξάνει την πρόσφυση σε όλες τις επιφάνειες και συνθήκες (στεγνό, βρεγμένο, χιόνι), του υποστρώματος πέλματος που αναβαθμίζει την αποτελεσματικότητα του ελαστικού ως προς την κατανάλωση καυσίμου και το μοναδικό σκάλισμα στο πέλμα, σε σχήμα V που βελτιστοποιεί την πρόσφυση σε χιόνι.

Αρχικά, το Michelin CrossClimate θα προσφέρεται σε 23 διαφορετικές διαστάσεις από 15 έως 17 ίντσες, καλύπτοντας πάνω από το 70% της ευρωπαϊκής αγοράς. Το 2016 θα προστεθούν στη γκάμα του επιπλέον διαστάσεις.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης