Του Λουκά Παπαλάμπρου

Δυναμικό, premium, επιβλητικό και εξαιρετικά αποδοτικό. Το εντυπωσιακό Q8 της Audi θα είναι σύντομα διαθέσιμο σε plug-in hybrid έκδοση, καταναλώνοντας ελάχιστο καύσιμο και εκπέμποντας πολύ χαμηλούς ρύπους CO2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το SUV Coupé είναι το έβδομο μοντέλο της γκάμας με επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο που λανσάρει η γερμανική εταιρεία από το Ingolstadt από τα μέσα του 2019 και μετά. Θα κάνει ντεμπούτο στην ελληνική αγορά στις αρχές του επόμενου έτους και θα προσφέρεται σε δύο επίπεδα ισχύος, με 381 στην εκδοχή Q8 55 TFSI e quattro και 462 ίππους στην Q8 60 TFSI e quattro.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνδυάζει τον V6 3.0 TFSI κινητήρα βενζίνης κι ένα ηλεκτρικό μοτέρ που λαμβάνει ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 17,8 kWh. Η ισχύς μεταφέρεται μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων tiptronic, ενώ το μόνιμο σύστημα τετρακίνησης quattro χρησιμοποιεί κεντρικό διαφορικό με καθαρά μηχανική ρύθμιση.

Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 5,4 δευτερόλεπτα στην έκδοση Q8 60 TFSI e quattro και σε 5,8΄΄ στην Q8 55 TFSI e quattro. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 240 χλμ./ώρα, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του επτά διαφορετικά προφίλ κίνησης. Το βασικό είναι το «Hybrid», περιλαμβάνοντας τρεις επιμέρους θέσεις προς επιλογή (Auto, Hold και Charge).

Τα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια έως και 59 χιλιόμετρα και με ταχύτητες έως 135 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται από 2,6 έως 2,8 λίτρα ανά 100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων είναι τόσο χαμηλές που δεν θα πληρώνει τέλη κυκλοφορίας.

Ο εξοπλισμός του είναι πλήρης από πλευράς άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Φυσικά δεν λείπει το καλώδιο φόρτισης για πρίζες οικιακού και βιομηχανικού τύπου, το καλώδιο Mode 3 για δημόσιους σταθμούς και η εφαρμογή «Audi connect» ώστε οι ιδιοκτήτες να ελέγχουν την κατάσταση της μπαταρίας και της αυτονομίας, να προγραμματίζουν τη διαδικασία φόρτισης και να παρακολουθούν τη λειτουργία από το smartphone.

Το Q8 e quattro κάνει τη διαφορά χάρη στο υψηλό επίπεδο καθημερινής χρήσης. Προσφέρει άφθονους χώρους για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους, είναι ιδανικό για ταξίδια και θαυμάσιο όσον αφορά στην οδική του συμπεριφορά.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης