Η τεχνολογία στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Οι εταιρείες εξελίσσουν συνεχώς νέα συστήματα, βελτιώνοντας σημαντικά τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας.

Πριν την παραγωγή ενός μοντέλου και το λανσάρισμά του στην αγορά, όλα τα εξαρτήματα, από τους κινητήρες, έως το κιβώτιο ταχυτήτων, την ανάρτηση, το τιμόνι και τα επικουρικά συστήματα ασφάλειας, περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο και λεπτομερείς δοκιμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα βασικά σημεία ενός αυτοκινήτου, είναι το κάθισμα. Εκεί περνά τις περισσότερες ώρες ένας οδηγός και είναι το μοναδικό εξάρτημα στο οποίο υπάρχει άμεση επαφή με το ανθρώπινο σώμα.

Όλοι μας, θέλουμε τα καθίσματα να είναι άνετα, να προσφέρουν την βέλτιστη στήριξη στο σώμα και φυσικά να είναι απόλυτα ασφαλή. Οι εταιρείες, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην σχεδίαση και κατασκευή των καθισμάτων, έχοντας δημιουργήσει ειδικά τμήματα από εξειδικευμένους μηχανικούς που ασχολούνται αποκλειστικά με τον συγκεκριμένο τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Seat, μέσω του Javier Garcia, μας εξηγεί ότι όλα τα καθίσματα των μοντέλων της, υποβάλλονται σε δεκάδες δοκιμασίες πριν τοποθετηθούν στο εσωτερικό των οχημάτων. Στόχος είναι όλοι οι επιβάτες, ανεξαρτήτου ύψους και βάρους, να αισθάνονται άνετα όταν κάθονται στο αυτοκίνητο. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης