Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στη δημιουργία μιας ειδικής έκδοσης του δημοφιλούς hot supermini, η οποία διακρίνεται για τα εξατομικευμένα στοιχεία, προχώρησε η «μπλε οβάλ» φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Fiesta ST Edition θα παραχθεί σε μόλις 500 μονάδες, με τις 300 από αυτές να προορίζονται για τη Βρετανία έναντι του ποσού των 27.075 λιρών και τις 200 για τις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιορισμένης παραγωγής αυτοκίνητο είναι βαμμένο στο μπλε χρώμα «Azura Blue». Φέρει μαύρη οροφή, αντίστοιχης απόχρωσης καπάκια καθρεπτών, διαχύτη και πτέρυγα. Οι μαύρες ζάντες 18 ιντσών είναι ελαφρύτερες κατά 8 κιλά σε σχέση με αυτές που φοράει το τυπικό Fiesta ST.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν οι μπλε ραφές στα ημιμπάκετ καθίσματα της Recaro, τα carbon διακοσμητικά στο ταμπλό, το φωτιζόμενο μπουτόν εκκίνησης του κινητήρα και το νέο τιμόνι της Ford Performance με το ενσωματωμένο κουμπί για τη λειτουργία «Sport».

Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC3 με την οθόνη αφής 8 ιντσών, τη δυνατότητα συνδεσιμότητας με Αpple CarPlay και Android Auto, καθώς και το FordPass Connect modem, παρέχεται στάνταρ.

Ωστόσο αυτό που εκτιμήσουν περισσότεροι οι οδηγοί είναι η νέα coilover προσαρμοζόμενη ανάρτηση. Εξελίχθηκε στην πίστα του Nurburgring από τους μηχανικούς της Ford Performance, μειώνοντας την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος κατά 15 χλστ. εμπρός και κατά 10 χλστ. πίσω, παρέχοντας ακόμη καλύτερα κρατήματα στις στροφές.

Στον εξοπλισμό του ST Edition περιλαμβάνεται το launch control, το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης «Limited Slip Differential (LSD)» και το «Active Valve Exhaust» για βαθύτερο ήχο και βρυχηθμό της εξάτμισης. Για την κίνηση φροντίζει ο γνωστός 1.5 EcoBoost κινητήρας των 200 ίππων και 290 Nm ροπής. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση επιτυγχάνονται σε 6,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 232 χλμ./ώρα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης