Η Mercedes S-Class είναι ένα από τα πιο πολυτελή, άνετα και πλήρως εξοπλισμένα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους. Πλέον, είναι και το πιο ασφαλές, χάρη στην καινούρια έκδοση S600 Guard.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα πλήρως θωρακισμένο όχημα, με πιστοποίηση VR9, το οποίο απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων. Είναι ενισχυμένο με ατσάλινες πλάκες περιμετρικά του αμαξώματος, διαθέτει αλεξίσφαιρα κρύσταλλα πάχους 10 εκατοστών, με πολυστρωματική δομή και ειδικό ρεζερβουάρ ώστε να αντέχει στις ριπές.

Προσφέρει βαλλιστικά επίπεδα προστασίας 9-10 και αντέχει στρατιωτικά βλήματα και χειροβομβίδες κλίμακας VR6/VR7. Όλο το αμάξωμα είναι καλυμμένο με συνθετικές ίνες ανθεκτικές στη θερμότητα και πολυαιθυλένιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εξοπλισμός είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας σύστημα συναγερμού πανικού, σύστημα έκτακτης ανάγκης φρέσκου ​​αέρα, αδιαφανή ρολά, υδραυλικά παράθυρα, φώτα ανάγνωσης LED και χώρο ψύξης στα πίσω καθίσματα.

Το βάρος της S600 Guard αγγίζει τα 4.815 κιλά!, ενώ κάτω από το καπό βρίσκεται ο V12 6.0 twin turbo κινητήρας, απόδοσης 530 ίππων και 850 Nm ροπής. Κατασκευάζεται έπειτα από παραγγελία, στο εργοστάσιο της Mercedes στο Sindelfingen και η τιμή της ξεπερνά τα 350.000 ευρώ.


Δεν θα μπορούσε να λείπει το σύστημα πυρόσβεσης


Η κονσόλα θυμίζει… James Bond


Ψυγείο ανάμεσα στα πίσω καθίσματα

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης