Στα μέσα της χρονιάς, η Audi θα λανσάρει την ταχύτερη έκδοση του Α3 Sportback. Το γερμανικό μοντέλο αποδίδει 300 ίππους, έχει σύστημα τετρακίνησης και διαθέτει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες, προσφέροντας στον οδηγό τη μέγιστη οδηγική απόλαυση.  

Η μυώδης και δυναμική εικόνα του αυτοκινήτου τονίζεται από τα πλαϊνά spoiler, το διαχύτη πίσω, τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης και τους μεγαλύτερους προφυλακτήρες. Οι ράγες οροφής είναι από αλουμίνιο και όλα τα φώτα LED. Το εσωτερικό είναι σπορ και κομψό, με τον πελάτη να μπορεί να επιλέξει μεταξύ δύο επενδύσεων (μαύρο με λευκές ραφές ή  μαύρο με κόκκινες ραφές). Ο πίνακας οργάνων είναι ανασχεδιασμένος, έχοντας και ένδειξη για το turbo με την πίεση να φθάνει το 1,2 bar.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Ο ήχος από τον κινητήρα, περνά στην καμπίνα μέσω ειδικού ηχείου

Ο δίλιτρος κινητήρας αποδίδει 300 ίππους και 380 Nm ροπής, συνδυάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο ή το αυτόματο S Tronic, με τη μέση κατανάλωση καυσίμου να είναι στα 6,9 λτ./100 χλμ. και τις εκπομπές ρύπων στα 159 γρ./χλμ. Τα 0-100 έρχονται σε 5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά είναι τετρακίνητο, φέροντας και το σύστημα «Audi drive select» το οποίο έχει πέντε διαφορετικές λειτουργίες (comfort, auto, dynamic, efficiency και individual), δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να ρυθμίσει μόνος του την απόκριση στο γκάζι, το χρόνο αλλαγής των ταχυτήτων και την αίσθηση του τιμονιού.

Ο κινητήρας του S3 ζυγίζει 148 κιλά

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται πληθώρα συστημάτων, όπως το «pre sense basic», το οποίο ενεργοποιεί τις ζώνες ασφαλείας, κλείνει τα παράθυρα και την οροφή σε περίπτωση σύγκρουσης, το cruise control, σύστημα ανάγνωσης πινακίδων κυκλοφορίας, ανίχνευσης υπνηλίας, το MMI plus με οθόνη αφής 7 ιντσών,  ηχεία της Bang & Olufsen και πολλά ακόμα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης