Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Διακρίνεται για την ξεχωριστή σχεδίαση, το προηγμένο τεχνολογικά εσωτερικό και τα αποδοτικά μηχανικά σύνολα. Παράλληλα, έχει έναν από τους χαμηλότερους συντελεστές οπισθέλκουσας στην κατηγορία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντυπωσιακή η μάσκα Opel VizorΤο αεροδυναμικό σχήμα του αμαξώματος παίζει σημαντικό ρόλο σε ένα αυτοκίνητο, καθώς επιφέρει μείωση των θορύβων, της κατανάλωση καυσίμου και των εκπομπών ρύπων. Το καινούριο Opel Mokka, ανάλογα την έκδοση, έχει συντελεστή 0.32 cD, μία από τις καλύτερες τιμές στα compact SUV.

Βάση για την εξαιρετική αυτή αεροδυναμική απόδοση αποτελεί η μετωπιαία επιφάνεια του οχήματος, το σχήμα των Α πυλώνων και των εξωτερικών καθρεπτών, οι ποδιές που καλύπτουν το κάτω τμήμα του χώρου του κινητήρα και του αμαξώματος, τα πτερύγια στα άκρα της πίσω πόρτας και η αεροτομή στην οροφή.

Οι καινοτομίες της Opel

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε κομμάτι είναι σχεδιασμένο με ακρίβεια

Άλλοι σημαντικοί παράγοντες που σχετίζονται με την αντίσταση είναι οι τροχοί, τα ελαστικά και τα τόξα των θόλων των τροχών. Ως εκ τούτου, το Mokka φέρει καινοτόμα air curtains που αυξάνουν την αεροδυναμική απόδοση στην περιοχή αυτή. Το air curtain είναι ένας αεραγωγός ενσωματωμένος σε κάθε άκρο την πρόσοψης, που κατευθύνει ομαλά τη ροή του αέρα, ώστε να περνά από το θόλο του τροχού, μειώνοντας τις ριπές σε κύματα και το φαινόμενο του διαχωρισμού στην περιοχή αυτή.

Το αυτοκίνητο επωφελείται επίσης από ένα ενεργό κλείστρο που μειώνει περαιτέρω την αντίσταση και βελτιώνει την κατανάλωση καυσίμου, κλείνοντας αυτόματα το εμπρός άνοιγμα όταν δεν απαιτείται μεγάλη ποσότητα αέρα ψύξης. Μέχρι πρόσφατα, αυτή η καινοτομία ήταν περισσότερο συνηθισμένη σε πιο ακριβά αυτοκίνητα από μεγαλύτερες κατηγορίες.

Όταν το κλείστρο είναι κλειστό, η αεροδυναμική απόδοση αυξάνεται με το να ανακατευθύνεται η ροή αέρα γύρω από το εμπρός τμήμα του οχήματος και τις πλευρές του, αντί μέσω του λιγότερου αεροδυναμικού διαμερίσματος του κινητήρα.

Το κλείστρο ανοίγει και κλείνει ανάλογα με τη θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού του κινητήρα και την ταχύτητα. Για παράδειγμα, ανοίγει σε μία ανάβαση ή σε υψηλές θερμοκρασίες στην πόλη και κλείνει όταν υπάρχουν λιγότερες απαιτήσεις ψύξης του κινητήρα, για παράδειγμα σε ταχύτητες αστικών περιοχών.

Διαβάστε επίσης:

Το νέο Opel Mokka διαθέτει τα πάντα

Με κινητήρες βενζίνης 1.2Τ και diesel 1.5T το νέο Opel Mokka

Πώς μπορείς να “παρκάρεις” το νέο Opel Mokka μέσα στο σπίτι ή στο café;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης