Οι παραγγελίες για τη νέα έκδοση του Opel Astra με τον πετρελαιοκινητήρα 1.6 BiTurbo απόδοσης 150 ίππων ξεκίνησαν στη Γερμανία και πλέον είναι θέμα χρόνου να λανσαριστεί σε όλη την Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συγκεκριμένος diesel κινητήρας είναι τεχνολογίας «Selective Catalytic Reduction (SCR)» και πληροί τις αυστηρότερες προδιαγραφές Euro 6d-TEMP. Οι δοκιμές και οι μετρήσεις για τις εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση καυσίμου έχουν γίνει σε δημόσιους δρόμους, όπως ακριβώς επιβάλλει το καινούργιο πρότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Το προηγμένο μηχανικό σύνολο του Astra αποδίδει 150 ίππους και 350 Nm ροπής από τις 1.500 σ.α.λ. Συνδυάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο, με τα 0-100 να έρχονται σε 9 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 225 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται από 4,8 έως 5 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα και μάλιστα σε πραγματικές συνθήκες, ενώ οι εκπομπές ρύπων από 127 έως 133 γρ./χλμ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας 1.6 BiTurbo diesel προσφέρεται τόσο στο Astra hatchback όσο και στο Sports Tourer, με τις τιμές στη Γερμανία να ξεκινούν από 27.720 ευρώ για το πεντάθυρο. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Opel έχει εξοπλίσει το μοντέλο με πολυάριθμα συστήματα και τεχνολογίες.

Ξεχωρίζουν το σύστημα αναγνώρισης σύγκρουσης «Forward Collision Alert» με αυτόματο φρενάρισμα «Automatic Emergency Braking», οι εντυπωσιακοί προβολείς full LED matrix και η οθόνη αφής με τις απεριόριστες λειτουργίες και εφαρμογές.

Δείτε όλες τις εκδόσεις του Astra


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης