Το one of a kind αυτοκίνητο που οδηγεί μόνο ο Schwarzenegger. Πλήρωσε 1 εκατ. δολάρια για να το κάνει ηλεκτρικό

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022, 19:30
Το one of a kind αυτοκίνητο που οδηγεί μόνο ο Schwarzenegger. Πλήρωσε 1 εκατ. δολάρια για να το κάνει ηλεκτρικό

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο Arnold Schwarzenegger έχει αναγάγει τον συνδυασμό της πολυτέλειας με την περιβαλλοντική συνείδηση, σε ένα εντελώς νέο παιχνίδι. Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια και σταρ του κινηματογράφου ανέθεσε στην Kreisel να του κατασκευάσει μία μοναδική στο είδος της, ηλεκτρική G-Class.

Ο ηθοποιός είναι γνωστό πως είναι μεγάλος fan των επιβλητικών και μεγάλων οχημάτων, έχοντας μάλιστα και μία από τις πιο εντυπωσιακές συλλογές με Hummer. Τα τελευταία όμως χρόνια έχει ευαισθητοποιηθεί αρκετά γύρω από την μείωση των εκπομπών ρύπων και προσπαθεί να προωθήσει σθεναρά την ηλεκτροκίνηση. 

Ο ηθοποιός ανέθεσε στην αυστριακή εταιρία Kreisel να μετατρέψει την πολυτελέστατη και βενζινοκίνητη Mercedes G-Class του, σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα ικανοποιεί τις δικές του οδηγικές απαιτήσεις. Το project ολοκληρώθηκε με επιτυχία και το συνολικό κόστος ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Η εταιρία που ειδικεύεται σε αντίστοιχες ηλεκτρικές μετατροπές, χρειάστηκε περίπου 3 μήνες για να ολοκληρώσει την παραγγελία, με το αποτέλεσμα να τους δικαιώνει πλήρως. Τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό του SUV παραμένουν ως επί το πλείστον αμετάβλητα. Το μόνο που αποκαλύπτει τη νέα του ηλεκτρική ταυτότητα είναι η θύρα φόρτισης και δύο μπαταρίες στη θέση του κινητήρα.

 

 

Η εργοστασιακή G-Class ζυγίζει 3.400κιλά ενώ πλέον η ηλεκτρική του Arnold μόλις 2.900 κιλά. Διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυασμένης απόδοσης 500 ίππων και καταφέρνει το 0-100 σε 5.6 δευτ. όσο η αυτονομία του αγγίζει τα 305 χλμ. 

 

Ο ίδιος σχολίασε πως το κόστος είναι τεράστιο, όμως δείχνει πως όλα γίνονται και ότι σταδιακά θα μπορούμε να οδηγούμε όποιο αυτοκίνητο μας αρέσει, χωρίς να μολύνουμε το περιβάλλον. Όπως είπε, ακολουθεί ο εξηλεκτρισμός του αγαπημένου του Hummer. 
 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022, 19:30