Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 56 χιλιόμετρα. Σε μεικτές συνθήκες η κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις στο 1,4 λίτρο ανά 100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων στα 32 γρ./χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαλλάσσεται από τέλη κυκλοφορίας και έχει μηδενικό εταιρικό φόρο. Αναφερόμαστε στο Ford Kuga PHEV, το οποίο είναι διαθέσιμο στη χώρα μας έναντι του ποσού των 45.715€ και μάλιστα στην πλούσια εξοπλισμένη έκδοση ST-Line X.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν τον Απρίλιο το best seller plug-in hybrid μοντέλο της κατηγορίας, ξεπερνώντας τόσο το Volvo XC40 όσο και το Peugeot 3008. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Jato, η Ford πούλησε τον περασμένο μήνα 4.171 μονάδες του Kuga PHEV σε όλη την Ευρώπη κατακτώντας την πρώτη Τιμή στα 45.715 ευρώ με πολύ πλούσιο εξοπλισμό.θέση.

Οι υποψήφιοι αγοραστές εκτίμησαν την οικονομία καυσίμου, την απόδοση όσον αφορά στην ηλεκτρική ενέργεια, τις επιδόσεις και τις υψηλές προδιαγραφές του.

Η τεχνολογικά προηγμένη αρχιτεκτονική του συστήματος κίνησης του νέου Kuga PHEV συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.5L που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, ηλεκτροκινητήρα, καθώς και μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh, με τη μέγιστη απόδοση να ανέρχεται στους 225 ίππους.

Οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν πότε και πώς να αξιοποιούν την ενέργεια της μπαταρίας χρησιμοποιώντας τα προφίλ EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge. Όταν η μπαταρία φτάνει στο κατώτερο επίπεδο φόρτισης, το Kuga αυτόματα επιστρέφει στο πρόγραμμα EV Auto συμπληρώνοντας την ισχύ του βενζινοκινητήρα με υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα με χρήση της ανακτημένης ενέργειας για βελτιστοποιημένη οικονομία καυσίμου.

Δείτε εδώ όλα τα χαρακτηριστικά του Kuga PHEV

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε πόση ώρα φορτίζει από οικιακή πρίζα το plug-in υβριδικό Ford Kuga;

To υβριδικό Ford Kuga έχει αυτονομία 1.000 χλμ.

Ποια αυτοκίνητα της Ford δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης