Η Volvo θεωρείται πρωτοπόρος στον τομέα της ασφάλειας. Όλα τα αυτοκίνητα που κατασκευάζει έχουν ως πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια των επιβατών, ωστόσο το νέο XC90 είναι το πιο τεχνολογικά προηγμένο μοντέλο στην ιστορία.

Η σουηδική εταιρεία έχει ένα πολύ μεγάλο στόχο. Μέχρι το 2020 κανένας οδηγός και επιβάτης να μη σκοτώνεται ή τραυματίζεται σοβαρά σε ένα καινούριο Volvo. Το XC90 είναι η αρχή του οράματος. Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με τα πιο προηγμένα συστήματα ασφάλειας που έχουμε δει έως τώρα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μηχανικοί της Volvo μελέτησαν όλα τα δεδομένα, ανέλυσαν κάθε αριθμό, καινοτόμησαν και κατασκεύασαν το ασφαλέστερο τετράτροχο του κόσμου. Το XC90 περιλαμβάνει στον βασικό εξοπλισμό δύο τεχνολογίες που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Ένα σύστημα προστασίας σε περίπτωση εκτροπής από τον δρόμο και δυνατότητα αυτόματου φρεναρίσματος σε διασταύρωση με αντίθετα ερχόμενο όχημα.

Το πρώτο ονομάζεται «Run-off road protection» και σε περίπτωση εκτροπής του αυτοκινήτου από τον δρόμο αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης και σφίγγει τις ζώνες ασφαλείας εμπρός, συγκρατώντας τους επιβαίνοντες στη θέση τους. Οι ζώνες παραμένουν σταθερά σφιγμένες όσο το αυτοκίνητο συνεχίζει να κινείται.

Το δεύτερο είναι το «Auto brake at intersections», το οποίο ανιχνεύει τον κίνδυνο ατυχήματος σε μια διασταύρωση και φρενάρει αυτόματα προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση ή να μετριάσει τις επιπτώσεις της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης