Η νέα γενιά του Jimny παρουσιάστηκε επίσημα, προκαλώντας ενθουσιασμό στους λάτρεις των τετρακίνητων οχημάτων. Το ιαπωνικό μοντέλο αναμένεται στην Ευρώπη το φθινόπωρο, με την τιμή του να ορίζεται στα 17.000 ευρώ, περίπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εμβληματικό compact 4X4 έχει αναβαθμιστεί ριζικά, με τους ανθρώπους της Suzuki να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική του εσωτερικού. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας καινούργιος βενζινοκινητήρας 1.5 λίτρου απόδοσης 102 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 130 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ.

Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων ή αυτόματο. Αυτό που κάνει τη διαφορά ωστόσο και ενδιαφέρει τους περισσότερους υποψήφιους αγοραστές, είναι το σύστημα τετρακίνησης. Η Suzuki έχει εξοπλίσει το Jimny με το Allgrip Pro AWD, με τον οδηγό να έχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των λειτουργιών 2H (2WD-high gear), 4H (4WD-high gear) και 4L (4WD-low gear).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υποστηρίζουν οι Ιάπωνες, το αυτοκίνητο είναι ικανό να κινηθεί στα πιο δύσβατα μονοπάτια, να περάσει από κακοτράχαλα σημεία, να ανέβει πλαγιές και να κατέβει βουνά, χάρη στις μεγάλες γωνίες προσέγγισης, διαφυγής και ράμπας, καθώς και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος.  


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης