Το νέο sport coupe της Lexus

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013, 13:14
Το νέο sport coupe της Lexus

Στην επερχόμενη έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο, η Lexus θα παρουσιάσει ένα καινούργιο coupe μοντέλο, ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει τον δυναμισμό με την πολυτέλεια.

Το RC Coupe υιοθετεί σχεδιαστικά στοιχεία από τα πρωτότυπα LF-LC και LF-CC, με την εικόνα του να είναι άκρως εντυπωσιακή. Η μεγάλη μάσκα, το χαμηλωμένο ύψος του αμαξώματος, οι έντονες καμπύλες στο πλάι και οι ζάντες 18'' - ή προαιρετικά 19 ιντσών - αναδεικνύουν τον χαρακτήρα του ιαπωνικού μοντέλου.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η πολυτέλεια και η άνεση, με το σύστημα φωτισμού να έχει την ιδιαιτερότητα ότι παράγει φως από κάτω προς τα πάνω. Στο κέντρο της κονσόλας έχει τοποθετηθεί μια οθόνη 7 ιντσών, με τις λειτουργίες του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να ελέγχονται από ένα χειριστήριο που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του οδηγού.  

Η Lexus ανακοίνωσε ότι το RC Coupe είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, την RC 350 με τον V6 κινητήρα των 3,5 λίτρων και την υβριδική 300h, η οποία συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα. Αργότερα, θα δούμε και την κορυφαία RC-F με το μοτέρ V8 5.0 λίτρων, απόδοσης άνω των 450 ίππων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013, 14:26