Του Λουκά Παπαλάμπρου

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μία πρώτη γεύση από το νέο Crossover/SUV των Τσέχων, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής παρουσίασης του μοντέλου στη Σικελία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα από τα πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα της κατηγορίας, ικανό να «χτυπήσει» ακόμη και την κορυφή σε μία από τις πιο απαιτητικές κατηγορίες της αγοράς. Καλοφτιαγμένο, με δυναμικό προσανατολισμό, πολύ καλή ποιότητα στο εσωτερικό, άψογη ποιότητα κύλισης, αποδοτικούς κινητήρες και υπέρ-πλούσιο εξοπλισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Skoda έχει εφοδιάσει το Karoq με κάθε λογής σύστημα και προηγμένες τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού. Ξεχωρίζουν, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, το εξατομικευμένο κλειδί, ο LED εσωτερικός φωτισμός 10 αποχρώσεων, το ηλεκτρικό πορτμπαγκάζ, ο ηλεκτρικός κοτσαδόρος, το Wi-Fi hotspot και οι online υπηρεσίες.

Τα συστήματα που βοηθούν τον οδηγό

Το Karoq φέρει μία εξελιγμένη γκάμα συστημάτων τα οποία προέρχονται από το VW Group και ανιχνεύουν οτιδήποτε συμβαίνει στον δρόμο, προσφέροντας τα μέγιστα επίπεδα ασφάλειας στον οδηγό και τους επιβάτες.

Πρόκειται για τα:

Υποβοήθηση αποφυγής μετωπικής σύγκρουσης (Front Assist) που περιλαμβάνει την Αστική λειτουργία επιβράδυνσης (City Emergency Brake) με Προγνωστική Προστασία πεζών (Predictive Pedestrian Protection) που φρενάρει αυτόματα

Ανίχνευση τυφλών σημείων (Blind Spot Detect) και Ανίχνευση Πίσω Κίνησης (Rear Traffic Alert) που προειδοποιούν για κινδύνους πίσω από το αυτοκίνητο

Υποβοήθηση λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Assist) η οποία διορθώνει αποκλίσεις από τη λωρίδα 

Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Alert) που διαπιστώνει πότε ο οδηγός είναι κουρασμένος και προειδοποιεί

Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition) με λειτουργία που βασίζεται σε κάμερα και αναγνωρίζει τα τρέχοντα όρια ταχύτητας και τους περιορισμούς προσπέρασης 

Ενεργητικό Adaptive Cruise Control (ACC)

Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition) με λειτουργία που βασίζεται σε κάμερα και αναγνωρίζει τα τρέχοντα όρια ταχύτητες και τους περιορισμούς προσπέρασης

Ανίχνευση Τυφλού σημείου (Blind Spot Detect) και Πίσω Κίνησης (Rear Traffic Alert)

Εκκίνησης σε Ανηφόρα (Hill-Hold Control) χωρίς τη χρήση του χειρόφρενου

Λες και έχεις tablet

Χάρη στο Skoda Connect, οι επιβαίνοντες είναι συνεχώς «δικτυωμένοι» με τις νέες online υπηρεσίες. Τα διαισθητικά συστήματα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τις υπηρεσίες Infotainment Online που παρέχουν ψυχαγωγία και ενημέρωση, καθώς και τις υπηρεσίες Care Connect που προσφέρουν υποστήριξη και υποβοήθηση.

Στις ακριβότερες εκδόσεις του Karoq η οθόνη αφής έχει ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα ανέπαφου ελέγχου για επιλεγμένες λειτουργίες. Ένας αισθητήρας ανιχνεύει και προσδιορίζει τις κινήσεις των χεριών που ο οδηγός κάνει γύρω από την κεντρική κονσόλα, επιτρέποντας την άμεση μετάβαση στο μενού.

Μέσω του συστήματος πλοήγησης (Online Traffic Information), απεικονίζεται η κίνηση στον δρόμο, οι εναλλακτικές διαδρομές όταν υπάρχει έντονο κυκλοφοριακό, τα πλησιέστερα πρατήρια υγρών καυσίμων, οι χώροι στάθμευσης, ο καιρός και άλλα.

Φυσικά δεν λείπει το (Emergency Call) που ειδοποιεί ένα κέντρο επείγουσας κλήσης σε περίπτωση ατυχήματος και η υπηρεσία (Vehicle Status) ώστε ο κάτοχος να ελέγχει το αυτοκίνητο από το smartphone.

Διαβάστε επίσης: Οδηγούμε το νέο Skoda Karoq στη Σικελία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης