Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Δυναμικό, σύγχρονο, με εντυπωσιακή εμφάνιση κι ένα εσωτερικό που διακρίνεται για την άνεση, την πρακτικότητα και τις χρηστικές τεχνολογίες, το αυτοκίνητο που δημιούργησε ουσιαστικά την κατηγορία των MPV (Multi Purpose Velicles) επανέρχεται στην ελληνική αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Scenic εντυπωσιάζει με την εμφάνισή του, τις ζάντες 20 ιντσών σε όλες τις εκδόσεις, τα πίσω φωτιστικά σώματα με 3D-effect και τεχνολογία Edge Light, τη διχρωμία στο αμάξωμα και τη μοναδική σιλουέτα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα φαρδιά καθίσματα με το υλικό διπλής πυκνότητας προσφέρουν καλύτερη πλευρική στήριξη, ενώ το σύστημα αναδίπλωσης με μια κίνηση (Renault One-Touch) επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη διαμόρφωση ενός εντελώς επίπεδου χώρου για τις αποσκευές.

Το μοντέλο της Renault είναι το μοναδικό στην κατηγορία που φέρει συρόμενη κονσόλα χωρητικότητας 13 λίτρων. Μετακινείται εμπρός πίσω, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους επιβάτες να εκμεταλλευτούν τον πρακτικό χώρο αποθήκευσης, τις θύρες USB και την πρίζα 12V.

Ο όγκος του πορτμπαγκάζ είναι στα 572 λίτρα, ενώ οι επιπλέον αποθηκευτικοί χώροι στην καμπίνα αγγίζουν τα 63 λτ.

Εξοπλίζεται με τα κορυφαία συστήματα υποστήριξης του οδηγού, όπως αυτό του ενεργού φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση πεζού (Active Emergency Brake), την αναγνώριση ορίων ταχύτητας, την προειδοποίηση εκτροπής από τη λωρίδα (Lane Keeping Assist).

Για την κίνηση φροντίζουν δύο αποδοτικοί κινητήρες βενζίνης και diesel. O τετρακύλινδρος 1.3 TCe αποδίδει 140 ίππους και 240 Nm ροπής, συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων όσο και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC7 και εμφανίζει μέση κατανάλωση στα 5,5 λτ./100 χλμ.

Ο 1.7 Blue dCi, από την άλλη, έχει ισχύ 120 ίππων και ροπή 300 Nm, συνδυάζεται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο EDC6 και η μέση κατανάλωση είναι λίγο πάνω από τα 4 λίτρα ανά 100 χλμ.

Το νέο Renault Scenic διατίθεται στην ελληνική αγορά στην πιο πλούσια εξοπλισμένη έκδοση «INTENS», με τιμή από 28.190€.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης