Το νέο Opel Mokka θα έρθει και ως ηλεκτρικό

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 13:43
Το νέο Opel Mokka θα έρθει και ως ηλεκτρικό

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η γερμανική φίρμα μέσω ενός teaser video ανακοίνωσε ότι το καινούριο Mokka, το οποίο αναμένεται να αποκαλυφθεί το επόμενο διάστημα, θα προσφέρεται και ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

Η νέα γενιά του δημοφιλούς compact SUV βασίζεται σε μία από τις πλατφόρμες του PSA Group. Το αυτοκίνητο έχει μεγαλύτερες διαστάσεις σε σχέση με το απερχόμενο, διαθέτει καλύτερους εσωτερικούς χώρους, εξοπλίζεται με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες, φέρει ψηφιακές οθόνες και υπηρεσίες συνδεσιμότητας.

Κάτω από το καπό θα τοποθετηθούν οι πιο αποδοτικοί κινητήρες του ομίλου PSA, όπως ο 1.2 Puretech και ο  1.5 BlueHDI. Όσο για το ηλεκτρικό σύνολο, λογικά προέρχεται αυτούσιο από Peugeot e-2008 αποδίδοντας 136 ίππους και διαθέτοντας μπαταρία χωρητικότητας 50 kWh.

Η παραγωγή του μοντέλου θα ξεκινήσει στα τέλη του έτους, ενώ το λανσάρισμα στην αγορά προγραμματίζεται για τις αρχές του 2021.

«Παρακολούθησα στενά την εξέλιξη του νέου Mokka αυτά τα 2,5 χρόνια. Μπορώ να υποσχεθώ ότι αυτό το αυτοκίνητο θα είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά στη μακρά ιστορία μας. Η δεύτερη γενιά του Mokka δείχνει τι αντιπροσωπεύει η Opel σήμερα και θα αλλάξει την αντίληψη που έχει ο κόσμος για τη μάρκα μας. Οι μηχανικοί έχουν κάνει σπουδαία δουλειά και ανυπομονώ να το παρουσιάσουμε στο κοινό» δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας, Michael Lohscheller.

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 13:45