Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Θέμα χρόνου είναι να αποκαλυφθεί επίσημα η έκδοση παραγωγής του IONIQ 5, του ολοκαίνουριου αμιγώς ηλεκτροκίνητου compact αυτοκινήτου της κορεατικής μάρκας με τον εντυπωσιακό σχεδιασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες κι ένα teaser video, ανακοινώνοντας ότι το μοντέλο θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο το επόμενο διάστημα. Όπως προκύπτει από τις εικόνες, το όχημα διατηρεί την εκπληκτική σχεδίαση του πρωτότυπου «45», συνδυάζοντας το ρετρό με το σύγχρονο.

Είναι το πρώτο μοντέλο της γκάμας που πατά στη νέα πλατφόρμα E-GMP, η οποία προορίζεται αποκλειστικά για τα οχήματα τεχνολογίας BEV του ομίλου. Επίσης, είναι το πρώτο που υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Hyundai, φέρει την υπογραφή Parametric Pixel στα φώτα και τη φιλική προς περιβάλλον κατεύθυνση Color Material Finish (CMF) που συνδέει τον αναλογικό με τον ψηφιακό κόσμο, αναδεικνύοντας τη διαχρονική αξία της μάρκας.

Από πλευράς εμφάνισης, τη διαφορά κάνει το νέο καπό τύπου clamshell, τα όμορφα σχεδιασμένα προστατευτικά στους θόλους των τροχών και οι αποκλειστικές ζάντες διαμέτρου 20 ιντσών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον SangYup Lee, αντιπρόεδρο της Hyundai και επικεφαλής του παγκόσμιου τμήματος σχεδιασμού, το IONIQ 5 είναι καινοτόμο και ξεχωριστό. Είναι αυτό που θα επαναπροσδιορίζει την επαφή μεταξύ αυτοκινήτου και ανθρώπου.

Στοιχεία σχετικά με το εσωτερικό και το ηλεκτρικό σύνολο δεν έγιναν γνωστά. Είναι βέβαιο όμως, πως το μοντέλο ενσωματώνει πρωτοποριακά ψηφιακά συστήματα. Επίσης, εξοπλίζεται την τεχνολογία αμφίδρομης φόρτισης (Vehicle to Load – V2L) με ισχύ 3,5 kW και τάση 110/220V. Με απλά λόγια, το IONIQ 5 μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τροφοδοτικό για ηλεκτρικές συσκευές.

Τέλος, με τη χρήση ταχυφορτιστή, η μπαταρία του οχήματος μπορεί να ανακτήσει ενέργεια για 100 χιλιόμετρα σε μόλις 5 λεπτά.

 

Τα νέα ηλεκτρικά της Hyundai θα φορτίζουν σε ποσοστό 80% σε 18 λεπτά

Με κιβώτιο 8 σχέσεων το Hyundai Kona N

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης