Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά οχήματα, με εξατομικευμένα στοιχεία, προηγμένα υλικά όπως το carbon, εφαρμογές τρισδιάστατης εκτύπωσης κι έναν πανίσχυρο κινητήρα, το περιορισμένης παραγωγής MINI υπόσχεται στους τυχερούς κατόχους μοναδικές στιγμές απόλαυσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο John Cooper Works GP θα παραχθεί σε μόλις 3.000 μονάδες. Αποτελεί την επιτομή των μέγιστων επιδόσεων και του ασυμβίβαστου δυναμισμού. Διακρίνεται για το αγωνιστικού τύπου bodykit με το φαρδύ μετατρόχιο, τη μεγάλη εμπρός ποδιά, τα διευρυμένα τόξα των τροχών, την τεράστια πτέρυγα και την εισαγωγή στο καπό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εξωτερικό μεταλλικό χρώμα «Racing Grey» εναλλάσσεται μεταξύ των αποχρώσεων «light grey» και «blue-violet», ενώ η οροφή και τα καλύμματα των καθρεπτών έχουν φινίρισμα «Melting Silver».

Η χρήση ελαφρών υλικών βελτιστοποιεί τη σχέση ισχύος/βάρους. Για πρώτη φορά, τα ένθετα των θόλων είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Επίσης έχει χρησιμοποιηθεί χειροποίητο ανακυκλωμένο ύφασμα από carbon, με τις ζάντες 18 ιντσών να είναι σφυρήλατες, συμβάλλοντας αισθητά στη μείωση βάρους του αυτοκινήτου.

Οι απολήξεις από γυαλιστερό ανοξείδωτο ατσάλι κατασκευάζονται με τη μεγαλύτερη δυνατή διάμετρο και προεξέχουν δυναμικά από τον διαχύτη.

Το εσωτερικό του John Cooper Works GP συνδυάζει καθαρόαιμη σπορ αίσθηση με έντονες χρωματικές πινελιές. Ο νέος, ανεξάρτητος ψηφιακός πίνακας οργάνων προβάλλει χρήσιμες πληροφορίες στο οπτικό πεδίο του οδηγού ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις.

Τα χειριστήρια αλλαγών των σχέσεων (shift paddles) στο σπορ τιμόνι είναι προϊόν 3D εκτύπωσης. Με τον ίδιο τρόπο δημιουργήθηκαν το ένθετο του τιμονιού και η διακοσμητική λωρίδα στον χώρο επιβατών. Πίσω δεν υπάρχουν καθίσματα, αλλά μία κόκκινη εγκάρσια μπάρα.

Για την κίνηση φροντίζει ο δίλιτρος twin power turbo κινητήρας απόδοσης 306 ίππων. Το συγκεκριμένο MINI είναι το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της μάρκας, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 5,2 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 265 χλμ./ώρα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης