Ένα ακόμη αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, το οποίο διακρίνεται για τον δυναμικό σχεδιασμό, την πολυτέλεια, τις προηγμένες τεχνολογίες και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, παρουσίασε η Audi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To νέο Q4 e-tron έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στη Γενεύη ως πρωτότυπο. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020 και ανήκει στην κατηγορία των πεντάθυρων compact SUV. Βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του VW Group, με το μήκος του αμαξώματος να είναι 4,59 μέτρα, το πλάτος 1,9μ. και το ύψος 1,61μ.

Σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα, η καμπίνα είναι ιδιαίτερα ευρύχωρη και άνετη για τέσσερις επιβάτες. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του όλα τα συστήματα υποβοήθησης, με τις λειτουργίες να ελέγχονται από τις προηγμένες οθόνες αφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 306 ίππων, με την αυτονομία να αγγίζει τα 450 χιλιόμετρα χάρη στην μπαταρία των 82 kWh. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 6,3 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα.

Η αεροδυναμική του αυτοκινήτου είναι εξαιρετική, γεγονός που συμβάλλει στην εξοικονόμηση της ενέργειας. Η μπαταρία μπορεί να φορτίσει σε ποσοστό 80% μέσα σε μισή ώρα αρκεί αυτό να γίνεται μέσω ταχυφορτιστή 125 kW.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης