Η εμβληματική φίρμα παρουσίασε με κάθε επισημότητα από την Τζακάρτα της Ινδονησίας το νέο μοντέλο της γκάμας της, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των compact crossover.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το τρίτο αυτοκίνητο που βλέπουμε από την Datsun έπειτα από την εξαγορά της από τον όμιλο Renault-Nissan. Ονομάζεται Cross και θα κυκλοφορήσει στην Ινδία τον Μάρτιο, με την τιμή να ορίζεται στις 163 εκατομμύρια ρουπίες, δηλαδή κάτω από 10.000 ευρώ.

Το αστικών προδιαγραφών crossover έχει μήκος 3.995 χλστ., πλάτος 1.670 χλστ., ύψος 1.560 χλστ. και μεταξόνιο 2.450 χλστ. Η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι στα 20 εκατοστά, με τα προστατευτικά στους προφυλακτήρες και στους θόλους των τροχών να αναδεικνύουν τα περιπετειώδη χαρακτηριστικά του οχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέρει φώτα ημέρας LED και ράγες οροφής, με την καμπίνα να μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι έξι άτομα, χάρη στα δύο επιπλέον καθίσματα στον χώρο αποσκευών. Όλες οι επιφάνειες στο εσωτερικό καλύπτονται από σκληρά πλαστικά, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής, air condition, αερόσακο οδηγού-συνοδηγού, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός-πίσω και ABS με VDS.

Τροφοδοτείται από έναν 1.200άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 78 ίππων και 104 Nm ροπής που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων ή CVT.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης