Του Λουκά Παπαλάμπρου

Επιβλητικό, άνετο, προηγμένο τεχνολογικά, ισχυρό και ικανό να κινηθεί σε κάθε τερέν. Το νέας γενιάς μεγάλο SUV της αμερικανικής φίρμας παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Explorer καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις των Αμερικανών οδηγών και διακρίνεται για τις μεγάλες διαστάσεις του αμαξώματος και την ευρυχωρία της καμπίνας. Ανήκει στα best seller της αγοράς των ΗΠΑ, με το μήκος να ξεπερνά τα 5 μέτρα, το πλάτος να φθάνει τα 2 μέτρα και το ύψος να είναι στο 1.79μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό μπορούν να φιλοξενηθούν έως επτά άτομα χάρη στις τρεις σειρές καθισμάτων. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η οθόνη αφής 10 ιντσών του συστήματος πολυμέσων SYNC3, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων διαμέτρου 12,3 ιντσών να προβάλλει στον οδηγό όλες τις πληροφορίες.

Η Ford έχει εξοπλίσει το αυτοκίνητο με κάθε λογής σύστημα, όπως το Active Park Assist 2.0 για αυτόματο παρκάρισμα και το σύστημα ανίχνευσης πεζών με αυτόματο φρενάρισμα. Επίσης, ενσωματώνει δίκτυο 4G LTE Wi-Fi που υποστηρίζει μέχρι και 10 συσκευές ώστε όλοι οι επιβάτες να είναι συνδεδεμένοι.

Όσον αφορά στους κινητήρες, η βασική έκδοση τροφοδοτείται από τον 2.3 Ecoboost απόδοσης 300 ίππων και 420 Nm ροπής, ενώ η ισχυρότερη από τον V6 3.0 Ecoboost με τους 370 ίππους και τα 515 Nm ροπής. Τα μοτέρ συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων. Το σύστημα τετρακίνησης με «Terrain Management System» και τα επτά προγράμματα οδήγησης (normal, sport, trail, slippery, tow/haul, eco, deep snow/sand), προσφέρεται ως έξτρα.

Οι πωλήσεις του νέου Explorer θα ξεκινήσουν στις ΗΠΑ το καλοκαίρι, με την τιμή εκκίνησης να ορίζεται στα 32.765 δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης