Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Επιβλητική εμφάνιση, εξαιρετικά επίπεδα ευρυχωρίας στο εσωτερικό, επταθέσια διάταξη, ισχυροί κινητήρες, προηγμένες τεχνολογίες και εκληκτικές ικανότητες κίνησης. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας γενιάς του εμβληματικού SUV της αμερικανικής φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το καινούριο Grand Cherokee L, η Jeep ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη. Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για ένα από τα πιο ικανά SUV, ένα αυθεντικό 4Χ4 το οποίο ανοίγει νέους δρόμους όσον αφορά στην ευχρηστία και την πρακτικότητα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, το μοντέλο προσφέρεται σε επταθέσια διάταξη. Οι αναλογίες του ολοκαίνουριου Grand Cherokee L είναι εμπνευσμένες από το πρώτο Wagoneer. Το μακρύ καπό, οι καθαρές γραμμές στο πλάι, η κεκλιμένη οροφή, η δυναμική μάσκα και οι μεγάλοι τροχοί δίνουν την αίσθηση ότι το όχημα κινείται ακόμη και όταν είναι σταθμευμένο. Η φωτεινή υπογραφή με τα εξαιρετικά λεπτού σχεδιασμού LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω καθιστούν το αυτοκίνητο άμεσα αναγνωρίσιμο κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας.

Πολυτέλεια και άνεση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υψηλής ποιότητα επενδύσεις, θεσπέσιο φινίρισμα και κομψότητα

Στο εσωτερικό, στόχος ήταν η δημιουργία ενός εκ των πλέον προηγμένων και πολυτελών συνόλων, με τη χρήση των ποιοτικών υλικών να εκφράζει την παράδοση και την πρωτοπορία της θρυλικής μάρκας.

Η αίσθηση ευρυχωρίας είναι εντυπωσιακή, ενώ τα υλικά και η εργονομία προσφέρουν μια νέα εμπειρία για τον οδηγό και τους επιβάτες. Ο πίνακας οργάνων με την οθόνη των 10,25 ιντσών και η οθόνη αφής 10,1΄΄ του συστήματος πολυμέσων Uconnect5 δημιουργούν ένα απόλυτα ψηφιακό περιβάλλον.

Τα εμπρός ηλεκτρικά καθίσματα διαθέτουν 16 ρυθμίσεις ώστε ο οδηγός και ο συνοδηγός να βρουν την ιδανική θέση, ενώ στη διάθεσή τους έχουν και λειτουργία μασάζ με ρυθμιζόμενη ένταση. Την απόλυτη ακουστική εμπειρία εξασφαλίζει το ειδικά σχεδιασμένο για το μοντέλο σύστημα της McIntosh. H Jeep είναι η μοναδική μάρκα στον κόσμο που διαθέτει ηχοσύστημα από τη γνωστή αμερικανική εταιρεία hi-end συστημάτων ήχου. Οι επιβάτες του Grand Cherokee L μπορούν να απολαύσουν την αγαπημένη τους μουσική μέσω 19 ηχείων που περιλαμβάνουν και ένα subwoofer 10 ιντσών με τη συνολική ισχύ του ενισχυτή να φτάνει τα 950W.

Έχει κάμερα για έλεγχο των παιδιών στα καθίσματα.Η χρήση του νέου πλαισίου, το αεροδυναμικό του προφίλ, η αερανάρτηση Quadra-Lift και τα κορυφαία συστήματα τετρακίνησης «Quadra-Trac» και «Selec Terrain», αναβαθμίζουν τις επιδόσεις, βελτιώνουν τα επίπεδα άνεσης και τις off-road ικανότητες.

Η αερανάρτηση συνδυάζεται με ενεργά αμορτισέρ τα οποία ρυθμίζονται αυτόματα, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη άνεση σε όλες τις συνθήκες. Η απόσταση από το έδαφος κυμαίνεται από τα 212 χλστ. έως τα 279 χλστ. τη ρύθμιση στο σύστημα Quadra-Lift, με τις γωνίες προσέγγισης (30,1ο), διαφυγής (23,6ο) και ράμπας (22,6ο), να εξασφαλίζουν περάσματα από υδάτινα κωλύματα.

Εκπληκτικά συστήματα

Μπορεί να πάει παντού και να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο

Το κέντρο βάρους του οχήματος έχει χαμηλώσει, με τις ενεργές βάσεις του κινητήρα να βελτιώνουν περαιτέρω το επίπεδο άνεσης. Τα 110 συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού εντυπωσιάζουν. Ξεχωρίζουν η αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2, η κάμερα νυχτερινής όρασης με υπέρυθρους αισθητήρες που αναζητούν το θερμικό αποτύπωμα ανθρώπων και ζώων που πιθανά βρίσκονται στον δρόμο σε απόσταση έως και 200 μετρά και η κάμερα στην καμπίνα, που συνδυάζεται με την κεντρική οθόνη, ώστε οι γονείς να επιβλέπουν τον χώρο στις δύο πίσω σειρές καθισμάτων, όπου πιθανά κάθονται παιδιά.   

Όσον αφορά στους κινητήρες, το Jeep Grand Cherokee L αρχικά θα είναι διαθέσιμο με δύο μοτέρ βενζίνης. Τον V6 Pentastar 3,6 λίτρων απόδοσης 290 ίππων και 348 Nm ροπής και τον V8 5,7 λτ. με τους 357 ίππους και τα 529 Nm ροπής. Αμφότεροι συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο και έχουν ελκτική ικανότητα 2.800 και 3.300 κιλών αντίστοιχα!

Η πενταθέσια εκδοχή του νέου Grand Cherokee ενσωματώνει σύστημα κίνησης Plug-in Hybrid 4xe και θα τη δούμε μέσα στο 2021. Στην Ευρώπη, το μοντέλο προγραμματίζεται για τα τέλη του έτους.

 

Διαβάστε επίσης:

Έφθασαν στην Ελλάδα τα plug-in υβριδικά Jeep Renegade και Compass

To πιο ισχυρό και γρήγορο Jeep Wrangler

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης