Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στις 23 Φεβρουαρίου η κορεατική φίρμα θα αποκαλύψει το ολοκαίνουριο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γκάμας της, ένα compact αυτοκίνητο που ανήκει στην κατηγορία των CUV (Crossover Utility Vehicles).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθίσματα με υποπόδια για ξεκούραση των ποδιών.Η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα τις δύο πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του Ioniq 5, αναφέροντας ότι το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με μια πρωτοποριακή κεντρική κονσόλα που ονομάζεται «Universal Island» και μετακινείται εμπρός πίσω, προσφέροντας μοναδικά επίπεδα ευελιξίας.

Αναφερόμαστε στην κονσόλα ανάμεσα από τα καθίσματα, τα οποία και αυτά σύρονται με τον ίδιο τρόπο. Τα χαρακτηριστικά της και οι προδιαγραφές θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Επίσης, όπως αποκάλυψε η εταιρεία, τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού φέρουν ειδικά υποπόδια για τη χαλάρωση των επιβατών κατά τη διάρκεια της φόρτισης της μπαταρίας. Τα καθίσματα έχουν κατασκευαστεί από οικολογικά υλικά, όπως ζαχαροκάλαμο, μαλλί και νήματα και υφάσματα από ανακυκλωμένες πλαστικές φιάλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οικολογικά επεξεργασμένο είναι και το δέρμα -από εκχυλίσματα φυτικών ελαίων από λιναρόσπορο-, όπως και οι επιφάνειες σε ταμπλό, πάνελ θυρών, τιμόνι και διακόπτες.

Για τις ψηφιακές οθόνες δεν έγινε αναφορά, αλλά, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες, καλύπτουν το μισό ταμπλό.

 

Καινοτόμο

Εντυπωσιακά φώτα τύπου pixels εμπρός και πίσω.

Το Ioniq 5 είναι το πρώτο όχημα της Hyundai που πατάει στην «Electric-Global Modular Platform» (E-GMP), μια καινοτόμο πλατφόρμα που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα (EV), εκκινώντας μια νέα εποχή καθαρής κινητικότητας για την εταιρεία.

Η σχεδίαση του αυτοκινήτου είναι διακριτική και καθαρή. Ενσωματώνει τα Parametric Pixels, τη μικρότερη μονάδα ψηφιακής απεικόνισης, καθώς και τη φιλική προς το περιβάλλον κατεύθυνση Color Material Finish (CMF) που συνδέει τον αναλογικό με τον ψηφιακό κόσμο, αναδεικνύοντας τη διαχρονική σχεδιαστική αξία της μάρκας IONIQ.

Στο εμπρός μέρος, υπάρχουν συστοιχίες φώτων εμπνευσμένες από pixel που υποδηλώνουν την ψηφιακή τεχνολογία. Το Ioniq 5 είναι επίσης το πρώτο όχημα της Hyundai που διαθέτει νέο καπό τύπου «clamshell» που καλύπτει όλο το πλάτος του αυτοκινήτου δημιουργώντας μια υψηλής τεχνολογίας συνολική εμφάνιση.

Οι αεροδυναμικοί τροχοί αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τη σχεδιαστική υπογραφή «Parametric Pixel». Το πιο προηγμένο αυτοκίνητο της Hyundai. Διατίθενται σε 20 ίντσες και αποτελούν τις μεγαλύτερες ζάντες που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε ένα ηλεκτρικό όχημα Hyundai.

Το όχημα έχει εξαιρετικά γρήγορη δυνατότητα φόρτισης, επιτρέποντας στον οδηγό να διανύσει πάνω από 100 χλμ. με μια μόνο φόρτιση διάρκειας 5 λεπτών (WLTP Standard). Χάρη στο σύστημα αμφίδρομης φόρτισης Vehicle to Load (V2L), λειτουργεί και ως τροφοδοτικό (110 / 220V), παρέχοντας ενέργεια σε διάφορες ηλεκτρικές συσκευές.

 

Τον Φεβρουάριο η πρεμιέρα του ηλεκτρικού Hyundai Ioniq 5

Την άνοιξη η κυκλοφορία του Hyundai Tucson N Line

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης