Σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού (Comfort και Sport) και με τον κινητήρα 1.6 diesel των 120 ίππων, προσφέρεται στην ελληνική αγορά το νέο Honda Civic Tourer, με τις τιμές να ξεκινούν από 22.770 ευρώ, με το όφελος απόσυρσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη station wagon έκδοση στην ιστορία του μοντέλου, διακρίνεται για την ευρυχωρία της καμπίνας, τα κορυφαία επίπεδα πρακτικότητας, το σύστημα «magic seats» στα πίσω καθίσματα και το μεγάλο χώρο αποσκευών που κυμαίνεται από 624 έως 1.668 λίτρα.

Σε σχέση με το πεντάθυρο Civic, το μήκος του αμαξώματος έχει αυξηθεί κατά 23,5 εκατοστά, φθάνοντας τα 4,53 μέτρα. Κάτω από το καπό, βρίσκεται ο πετρελαιοκινητήρας 1.6 i-DTEC, απόδοσης 120 ίππων και 300 Nm ροπής, προσφέροντας πολύ καλές επιδόσεις και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Στην έκδοση Comfort οι εκπομπές ρύπων είναι κάτω από 100 γρ./χλμ. απαλλάσσοντας τον ιδιοκτήτη από τα τέλη κυκλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Civic Tourer, εξοπλίζεται με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ (Adaptive Damper System), έχοντας τρία προγράμματα λειτουργίας (Comfort/Normal/Dynamic), καθώς και μια σειρά άλλων συστημάτων, όπως τα αυτόματης ακινητοποίησης (City-Brake Active System), προειδοποίησης μετωπικής σύγκρουσης (Forward Collision Warning), αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition System), προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning), πληροφορίες τυφλών σημείων (Blind Spot Information) και έλεγχος διασταυρώσεων (Cross Traffic Monitor).

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης