Είστε νέος οδηγός, αγχώνεστε κατά τη διαδικασία του παρκαρίσματος ή όταν κάνετε όπισθεν; Αν ναι, τότε δεν έχετε παρά να επιλέξετε το καινούργιο Ford Focus.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέας γενιάς hatchback της «μπλε οβάλ» φίρμας εξοπλίζεται με μία προηγμένη κάμερα οπισθοπορείας (Rear Wide View Camera), η οποία ανιχνεύει τι συμβαίνει πίσω από εμπόδια και προειδοποιεί για κινδύνους ακόμη και εκτός του πεδίου ορατότητας του οδηγού. 

Η κάμερα είναι τοποθετημένη πάνω από την πινακίδα κυκλοφορίας και συνδέεται με το σύστημα πολυμέσων. Διαθέτει ευρυγώνιο φακό καταγράφοντας εικόνα 180 μοιρών που εμφανίζεται στην κεντρική οθόνη αφής. Έτσι, ο οδηγός μπορεί να δει όλα τα οχήματα που είναι πίσω από το αυτοκίνητό του και στο πλάι, τους ποδηλάτες και τους πεζούς.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, δεν λείπουν οι αισθητήρες ραντάρ που προειδοποιούν τον οδηγό για αντικείμενα, διερχόμενα οχήματα, δίκυκλα και πεζούς, καθώς και το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, το οποίο ενεργοποιεί τα φρένα σε περίπτωση που δεν αντιδράσει έγκαιρα ο οδηγός.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το νέο Focus είναι το μοντέλο με τα περισσότερα και πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης και τεχνολογίες από οποιοδήποτε Ford έχει παραχθεί ποτέ.

Δείτε εδώ όλα τα χαρακτηριστικά του Focus


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης