Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το καινούργιο Focus χαρακτηρίζεται από τη Ford ως το πιο ολοκληρωμένο και τεχνικά προηγμένο αυτοκίνητο που έχει βγει ποτέ από το εργοστάσιο της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει εξελιχθεί από την αρχή, προσφέροντας την πιο «διαισθητική», απολαυστική εμπειρία από οποιοδήποτε άλλο, μεσαίο οικογενειακό αυτοκίνητο στην Ευρώπη. Παράλληλα, είναι το πιο ευρύχωρο μοντέλο στην κατηγορία, διαθέτει αποδοτικούς κινητήρες και εξοπλίζεται με δεκάδες συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και τεχνολογίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα που θα εκτιμήσουν δεόντως οι Έλληνες οδηγοί, είναι το «Pothole Detection». Πρόκειται για μία τεχνολογία που συναντάμε κυρίως στα premium SUV και δουλειά της είναι να σκανάρει τον δρόμο, να ανιχνεύει τις λακκούβες και να ρυθμίζει αυτόματα την απόσβεση των αμορτισέρ.

Ουσιαστικά, το σύστημα αναγνωρίζει τις κακοτεχνίες στον δρόμο και προσαρμόζει ανάλογα την ανάρτηση, ώστε να απορροφά όσο τον δυνατόν πιο ομαλά τους κραδασμούς όταν περνά από πάνω, προσφέροντας τη βέλτιστη άνεση στους επιβάτες.

Φυσικά, το «Pothole Detection» θα βρίσκεται στα έξτρα, μαζί με μία πλειάδα τεχνολογιών. Το νέο Focus αναμένεται να λανσαριστεί στις αγορές της Ευρώπης τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε επίσης: Δεν φαντάζεστε πόσα συστήματα έχει το νέο Ford Focus

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης