Μετά από το Formentor VZ5, το ισχυρότερο μοντέλο της Cupra στην κατηγορία hot hatches και crossovers, το Born, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο δρόμου, χρησιμοποιεί  πλέον ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης τα Goodyear Eagle F1 SuperSport

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Cupra, προσφέρει αυτονομία έως και 540 χιλιόμετρα  με μία μόνο φόρτιση στην μπαταρία των 77kWh, η οποία ταυτόχρονα προσφέρει επιτάχυνση 0-50km/h σε 2,9 δευτερόλεπτα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η CUPRA επέλεξε την Goodyear και για τα δύο θερινά ελαστικά του Born. Το Goodyear EfficientGrip Performance θα είναι διαθέσιμο σε μεγέθη 215/55R18, 215/50R19 και 215/45R20.

Η Goodyear με το EfficientGrip Performance δίνει την δυνατότητα μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί εξαιρετική απόδοση φρεναρίσματος τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο οδόστρωμα. 

Για να πετύχει αυτά τα αποτελέσματα η Goodyear χρησιμοποιεί υλικά για το πέλμα του ελαστικού υψηλής ελαστικότητας και ευκαμψίας για τη μείωση της φθοράς και της χαμηλότερης ακαμψίας του μίγματος για τη διευκόλυνση της κάμψης των μπλοκ. Mε αποτέλεσμα να απομακρύνει το νερό σε βρεγμένο οδόστρωμα. Τα μεγαλύτερα μπλοκ πέλματος αυξάνουν την ακαμψία στις στροφές για να παρέχουν στους οδηγούς μεγαλύτερη σταθερότητα σε απότομους ελιγμούς σε στεγνό οδόστρωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνεργασία της Cupra με την Goodyear όμως δεν σταματάει εκεί. Η εταιρία ελαστικών είναι επίσημος προμηθευτής  της Cupra στο PURE ETCR, που συμμετέχει στο πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα ηλεκτρικών touring. Με το e-Racer κατάφερε η Cupra να κερδίσει την πρώτη σεζόν με οδηγό τον Mattias Ekström.  

O Hans Vrijsen, ο Managing Director Consumer OE, Goodyear EMEA δήλωσε:

«Είμαστε ευτυχείς που η CUPRA επέλεξε τα ελαστικά της Goodyear ως αρχικό εξοπλισμό για το συναρπαστικό νέο Born. Έχουμε ήδη μια εξαιρετική σχέση με την CUPRA, οπότε είναι χαρά μας να συμμετέχουμε στο πρώτο τους αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο δρόμου. Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί βασικό μέρος της στρατηγικής της Goodyear και διαθέτουμε μια ευρεία γκάμα ελαστικών που ικανοποιούν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και τα χαρακτηριστικά απόδοσης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων»
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης