Του Λουκά Παπαλάμπρου

Αναβαθμισμένο ριζικά, με πιο μοντέρνα εμφάνιση, οικονομικότερους κινητήρες, σύγχρονες τεχνολογίες και εξαιρετικούς χώρους για μία πολυμελή οικογένεια, το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο στην γκάμα της Citroen είναι έτοιμο να συνεχίσει ακόμη πιο δυναμικά την εμπορική του πορεία στην αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα γενιά του πολυμορφικού αυτοκινήτου της γαλλικής φίρμας βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 του ομίλου PSA, την ίδια δηλαδή με το άκρως επιτυχημένο 3008. Προσφέρεται σε δύο εκδόσεις αμαξώματος, τη «M» με μήκος 4,4 μέτρα και τη «XL» με 4,75μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ωφέλιμο φορτίο φόρτωσης είναι στα 2,7 και 3,5 μέτρα αντίστοιχα, με τις πλαϊνές πόρτες να είναι συρόμενες για την εύκολη επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών. Η διάταξη των θέσεων είναι 5+2, με τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ στο Berlingo M να φθάνει τα 775 λίτρα και στο XL τα 1.050 λτ.

Η κονσόλα προέρχεται από τα νεότερα μοντέλα της γκάμας Citroen, με το σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών, το πολυλειτουργικό τιμόνι και τα μεγάλα καθίσματα να κάνουν τη διαφορά. Πλήρες είναι το πακέτο άνεσης και ασφάλειας, περιλαμβάνοντας ασύρματο σύστημα φόρτισης smartphone, κάμερα οπισθοπορείας, head-up display, ενεργό cruise control και πολλά ακόμη.

Οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους 28 διαφορετικούς αποθηκευτικούς χώρους για ποτήρια, μπουκάλια, κινητά και tablet. Στην οροφή υπάρχει ένας επιπλέον «έξυπνος» χώρος, με τα πίσω καθίσματα να μετακινούνται κατά 130 χλστ. ή να αφαιρούνται, ανάλογα με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη.

Στους κινητήρες συναντάμε τον 1.2 PureTech βενζίνης απόδοσης 110 και 130 ίππων, καθώς και τον 1.5 BlueHDi diesel με τους 75, 100 και 130 ίππους. Τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο 8άρι στις κορυφαίες εκδόσεις. Ο ακριβής χρόνος λανσαρίσματος του νέου Citroen Berlingo θα ανακοινωθεί στην έκθεση της Γενεύης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης