Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η Audi έφερε στην Ελλάδα την plug-in υβριδική έκδοση του Q3 τόσο σε SUV αμάξωμα όσο και Sportback, με τα αυτοκίνητα να είναι άμεσα διαθέσιμα προς πώληση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Q3 45 TFSI e και Q3 Sportback 45 TFSI e τροφοδοτούνται από τον γνωστό 1.4 TFSI κινητήρα βενζίνης κι ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Συνδυαστικά, η ισχύς αγγίζει τους 245 ίππους και τα 400 Nm ροπής. Τα 0-100 και στις δύο περιπτώσεις επιτυγχάνονται σε 7,3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 210 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μέση κατανάλωση είναι στο 1,4 με 1,7 λίτρο καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων κάτω από 40 γρ./χλμ., ενώ η συνολική αυτονομία ξεπερνά τα 750 χλμ. Τα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 61 χιλιόμετρα με βάση τον κύκλο NEDC και με μέγιστη ταχύτητα τα 140 χλμ./ώρα.
Προκειμένου να ειδοποιούνται οι χρήστες του δρόμου, τα plug-in hybrid μοντέλα της Audi εκπέμπουν σε χαμηλές ταχύτητες ένα ήχο (Acoustic Vehicle Alert System).

Η μπαταρία υψηλής τάσης ενεργειακού περιεχομένου 13,0 kWh είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο του οχήματος, μπροστά από τον πίσω άξονα. Φορτίζει είτε συνεχές ρεύμα (DC) με ισχύ 11 kW είτε με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC), σε πρίζα σούκο ή υποδοχή 400 Volts, 3,6 kW. Με το τελευταίο, μια άδεια μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί σε 3 ώρες και 45 λεπτά χρησιμοποιώντας το στάνταρ καλώδιο φόρτισης.

 

Χωρίς τέλη και φόρο χρήσης

Τα Audi Q3 45 TFSI e και Q3 Sportback 45 TFSI e απαλλάσσονται από καταβολή ετήσιων τελών κυκλοφορίας ενώ ως εταιρικά αυτοκίνητα οι χρήστες δεν πληρώνουν φόρο χρήσης. Οι τιμές ξεκινούν από 45.900€ και 49.550€ αντίστοιχα, ενώ για περιορισμένο χρονικό διάστημα προσφέρονται με επιπλέον όφελος ηλεκτροκίνησης ύψους 3.000€.

Αμφότερα φέρουν στάνταρ τις ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και έξτρα τις 18, 19 και 20 ιντσών. Το αμάξωμά τους είναι 10 χλστ. ψηλότερο από αυτό των μοντέλων Q3 με συμβατικά συστήματα κίνησης.

Έχουν πλήρες πακέτο συνδεσιμότητας και προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της μάρκας -ψηφιακός πίνακας οργάνων (Virtual Cockpit) σε δύο μεγέθη οθόνης και οθόνη αφής 10,1 ιντσών-, φωνητικό έλεγχο, πρόγραμμα πλοήγησης MMI Navigation plus, πρόσβαση στις διαδικτυακές υπηρεσίες του Audi connect και τις υπηρεσίες Car-to-X.

Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται και τα συστήματα «Audi pre sense», «lane departure warning», «turn assist» και «swerve assist».

Όσο για τους χώρους, είναι εξαιρετικοί για τέσσερις επιβάτες, με τον όγκο του πορτμπαγκάζ να κυμαίνεται από 380 έως 1.375 λίτρα ανάλογα τη διαμόρφωση των πίσω καθισμάτων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πρώτη επαφή με το Audi Q4 e-tron ήταν συναρπαστική

Το θρυλικό Audi Quattro αποκτά 805 ηλεκτρικούς ίππους

Η Audi σταματά την εξέλιξη των παραδοσιακών κινητήρων

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης