Στο αρχηγείο της, στο Ingolstadt της Γερμανίας, παρουσία του προέδρου Rupert Stadler και όλων των στελεχών της εταιρείας, η Audi αποκάλυψε επίσημα τη νέα γενιά του μεσαίου πολυτελούς coupe.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο βασίζεται στο καινούργιο A4, έχοντας όμως πιο δυναμική και σπορ εμφάνιση. Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά είναι ελαφρύτερο κατά 60 κιλά χάρη στη χρήση πιο προηγμένων και ελαφριών υλικών κατασκευής, πιο αεροδυναμικό και μεγαλύτερο κατά 4,6 πόντους. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας Cd 0,25 είναι ένας από τους καλύτερους που έχουν καταγραφεί στη σύγχρονη ιστορία των επιβατικών αυτοκινήτων, γεγονός που ωφελεί σημαντικά την οδική συμπεριφορά, τις επιδόσεις και την κατανάλωση καυσίμου.

Σχεδιαστικά δεν συναντάμε κάτι ιδιαίτερο, με την Audi να ακολουθεί για ακόμη μία φορά τη συνηθισμένη φιλοσοφία. Το εσωτερικό προέρχεται αυτούσιο από το A4, συνδυάζοντας την άνεση με την κομψότητα και τις high-tech τεχνολογίες. Ξεχωρίζει το virtual cock-pit  που συναντάμε σε όλα τα καινούργια μοντέλα της μάρκας και η οθόνη του συστήματος πολυμέσων στην κεντρική κονσόλα. Ο εξοπλισμός ασφάλειας είναι υπερπλήρης περιλαμβάνοντας όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, με την καμπίνα να φιλοξενεί έως τέσσερις επιβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στους κινητήρες, αρχικά θα είναι διαθέσιμο με δύο βενζίνης (2.0 TFSI και 3.0 TFSI) και τρεις diesel (2.0 TDI και 3.0 TDI) απόδοσης από 190 έως 286 άλογα. Όπως αναφέρει η Audi, τα μηχανικά σύνολα είναι πιο ισχυρά κατά 17% και συγχρόνως πιο οικονομικά κατά 22%. Για όσους επιθυμούν κάτι πιο δυνατό και σπορτίφ υπάρχει το S5 με τις επιπλέον αναβαθμίσεις, το μυώδες bodykit και τους 354 ίππους. Τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο S tronic ή το Tiptronic 8 σχέσεων, ανάλογα με την έκδοση.

Από τον εξοπλισμό δεν λείπει το σύστημα τετρακίνησης Quattro και τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ. Οι λάτρεις των gadget θα εκτιμήσουν την κάρτα SIM με τις απεριόριστες δυνατότητες και λειτουργία σε όλες τις χώρες της Ευρώπης για πλήρη σύνδεση και καμία χρέωση περιαγωγής.

Οι παραγγελίες για τα νέα A5 Coupe και S5 θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο, με τις παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για το φθινόπωρο. Όσο για τις τιμές, αναμένουμε.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης