Πιστή στο ραντεβού της, η BMW παρουσίασε το αυτοκίνητο που θα αναλάβει το ρόλο του safety car στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλετών του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως επίσημος συνεργάτης του MotoGP, η βαυαρική εταιρεία είναι αυτή που έχει κερδίσει μια θέση ανάμεσα στις μοτοσικλέτες και τους αναβάτες, με τα πανίσχυρα οχήματά της να δίνουν τον ρυθμό πριν από την έναρξη κάθε αγώνα και παρεμβαίνοντας όποτε χρειαστεί.

Την επόμενη σεζόν λοιπόν, αυτοκίνητο ασφαλείας θα είναι η νέα M5. Το όχημα έχει τροποποιηθεί ειδικά, φέροντας τα απαραίτητα διακριτικά και τα επιπλέον φώτα στην οροφή, αεροδυναμικά βοηθήματα από ανθρακονήματα, carbon κεραμικά φρένα, ανάρτηση M Performance και ανάρτηση από τιτάνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα full bucket καθίσματα με ζώνες έξι σημείων προέρχονται από την M4 GTS, ενώ δεν θα λείπει το roll-cage. Η M5 MotoGP Safety Car θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στον αγώνα της Βαλένθια (10-12 Νοεμβρίου), όπου θα πέσει η αυλαία της φετινής σεζόν και το 2018 θα αναλάβει φουλ δράση.

Για την κίνηση της M5 φροντίζει ο «θηριώδης» V8 4.4 TwinPower Turbo κινητήρας, απόδοσης 600 ίππων και 700 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο M Steptronic οκτώ σχέσεων, με τις επιδόσεις να είναι αντίστοιχες των supercars, επιταχύνοντας στα 0-100 σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα!

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης