Πέρασαν τέσσερις δεκαετίες από τότε που βγήκε από το εργοστάσιο η πρώτη γενιά του Fiesta, ένα από τα πιο εμπορικά αυτοκίνητα παγκοσμίως, με περισσότερες από 17 εκατομμύρια πωλήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 1976 οπότε και λανσαρίστηκε στην αγορά, το supermini της Ford έχει γράψει τη δική του ιστορία στο χώρο της αυτοκίνησης. Εμφανίστηκε σε ταινίες του Χόλυγουντ δίπλα σε σταρ του κινηματογράφου όπως ο Roger Moore, έγινε επίχρυσο άγαλμα στην Κολωνία, συμμετείχε στο Fiesta Ladies’ Cup, μετατράπηκε ακόμα και σε περιπολικό, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη όλων.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το Fiesta αποτελεί το best seller της ευρωπαϊκής αγοράς στην κατηγορία του, με τους καταναλωτές να απολαμβάνουν τις αρετές του. Ακόμα και σήμερα, παραμένει πιστό στο πνεύμα του πρώτου μοντέλου, προσφέροντας μία δυναμική εξωτερική σχεδίαση, ανανεωμένο εσωτερικό και προηγμένες τεχνολογίες όπως σύστημα συνδεσιμότητας Ford SYNC με φωνητική ενεργοποίηση και σύστημα αποφυγής συγκρούσεων με χαμηλή ταχύτητα Active City Stop.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Fiesta διατίθεται ως τρίθυρο και πεντάθερο και με μία γκάμα σύγχρονων, αποδοτικών κινητήρων, ανάμεσά τους ο πολυβραβευμένος 1.0 EcoBoost. Στη κορυφή των διαθέσιμων εκδόσεων φιγουράρει η έκδοση ST200, η ισχυρότερη στην ιστορία του μοντέλου.

Στο πλαίσιο της 40ης επετείου, η Ford Motor έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά εκπληκτικών φωτογραφιών από το παρελθόν. Επίσης, ανακάλυψε τον πρώτο μηχανικό δοκιμών, Karel Willaert, ο οποίος αποκαλύπτει τα μυστικά της δοκιμαστικής οδήγησης του πρωτοτύπου Fiesta, και επισκέπτεται ξανά την πίστα οδηγώντας ένα από τα πρώτα μοντέλα.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης