Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Αγοράζεις το ηλεκτρικό WayRay Holograktor; Μπορείς να το οδηγήσεις τόσο παραδοσιακά όσο και εξ αποστάσεως με… τηλεχειριστήριο. Το εν λόγω μοντέλο δημιούργησε μία εταιρία με έδρα την Ελβετία, η οποία εξειδικεύεται σε θέματα τεχνολογίας αυτοκινήτου και αποφάσισε να κάνει μία επίδειξη των ικανοτήτων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το  WayRay Holograktor αποτελεί ένα hatchback το οποίο αντλεί σχεδιαστική έμπνευση από το καλλιτεχνικό ρεύμα κονστρουκτιβισμού που άνθισε στην Ρωσία, καθώς τόσο ο CEO της εταιρίας Vitaly Ponomarec όσο και ο σχεδιαστής Sasha Selipanov είναι Ρώσοι. Οι μπροστινές πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω και οι πίσω σε ανάποδη φορά, την ώρα που highlight αποτελούν οι 22άρες ζάντες για ένα σύνολο που είναι άκρως φουτουριστικό σε όλα του. 

Εάν η εξωτερική εικόνα είναι εντυπωσιακή, περιμένετε να δείτε το εσωτερικό. Καταρχάς στο πίσω μέρος υπάρχει μία κεντρική θέση για τον επιβάτη, ενώ κάθε ένας από τους τρείς έχει την προσωπική του ολογραφική οθόνη αλλά και χειριστήρια Joystick για αλληλεπίδραση με διάφορες τεχνολογίες. 

Το αυτοκίνητο μέσα από δεκάδες κάμερες, ραντάρ, αισθητήρες, 5G και χαρτογράφηση, δίνει τη δυνατότητα να οδηγηθεί και εξ αποστάσεως μέσω τηλεχειρισμού. Μία λειτουργία η οποία έρχεται να λύσει τα χέρια σε όσους δεν εμπιστεύονται την αυτόνομη οδήγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φαντάζεστε να καλέσετε ένα taxi και ο οδηγός του να είναι… από το σπίτι του, όσο εσείς απολαμβάνετε τη διαδρομή;

Όσο αυτή η λειτουργία είναι ενεργή, το τιμόνι αποσύρεται μέσα στο ταμπλό, ενώ το σύνολο διαθέτει έως και 599χλμ. αυτονομίας. Μάλιστα είναι ιδιαίτερα γρήγορο καταφέρνοντας το 0-100 σε μόλις 3.9 δευτ. με την τελική του να αγγίζει τα 200χλμ./ώρα.

Ήδη σε αυτή τη τεχνολογία έχουν επενδύσει η Porsche, η Hyundai αλλά και η Alibaba καθώς φαίνεται πως θα αποτελέσει τη νέα μεγάλη προσθήκη στα επόμενα αυτοκίνητα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης