Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Πιθανόν να μην είστε εξοικειωμένοι με το Honda Brio, και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Το μικρό hatchback, το οποίο είναι μικρότερο από το Jazz, πωλείται αποκλειστικά στη Νοτιοανατολική Ασία και έχει κερδίσει δημοτικότητα σε αυτές τις χώρες ως ένα σπορ αυτοκίνητο πόλης με ιδιαίτερη εμφάνιση. Το Brio είναι αξιοπρεπές στην οδήγηση, ανταποκρίνεται αρκετά στο πάτημα του γκαζιού και μπορεί πραγματικά να ντροπιάσει τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα όταν το χειρίζεται ένας καλός οδηγός. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα Honda Brio πρώτης γενιάς, που ανήκει στον Jonathan Jameson από τη Μαλαισία, έχει παρουσιαστεί από τον YouTuber Larry Chen, και έχει αρκετά σοβαρή δύναμη.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ένα μοτέρ Honda Fit χωμένο μέσα στο καπό του, το Brio κινείται από τον τετρακύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρων, ο οποίος έχει τροποποιηθεί, και με τη βοήθεια της υπερτροφοδότησης, η μέγιστη ισχύς είναι τώρα 400 ίπποι, που είναι πολύ πιο ισχυρός από τους 87 εργοστασιακούς ίππους..

Για να στείλει όλη αυτή τη δύναμη στους μπροστινούς τροχούς, το Brio του Jonathan έχει εξοπλιστεί με ένα stock πεντατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων Honda Fit με προσαρμοσμένο LSD και συμπλέκτη με δύο δίσκους.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο ο κινητήρας. Το Honda Brio του Jonathan έχει μια προσαρμοσμένη βαφή BMW E36 Boston Green. Τα κιτ αμαξώματος περιλαμβάνουν φαρδιά μπροστινά και πίσω φτερά για να φιλοξενήσουν την ευρύτερη διάταξη των τροχών. Είναι επίσης εξοπλισμένο με έναν αγωνιστικό προφυλακτήρα που προορίζεται για το Fit, προσαρμοσμένο κατά παραγγελία στο αυτοκίνητο.

Το Brio εξακολουθεί να έχει τις τέσσερις πόρτες του, αν και στο εσωτερικό του υπάρχει roll cage και τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί, καθώς ο Jonathan το βγάζει περιστασιακά στην πίστα. Αυτό κράτησε το βάρος σε χαμηλά επίπεδα, καθώς η ζυγαριά δείχνει 950 κιλά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης