Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στο τελευταίο στάδιο βρίσκονται οι δοκιμές εξέλιξης του εντυπωσιακού hypercar της Aston Martin. To αυτοκίνητο, το οποίο εξελίχθηκε σε συνεργασία με την ομάδα της Red Bull Racing, θα είναι έτοιμο μέσα στο 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα παραχθεί σε 150 μονάδες. Πριν λίγες μέρες, ο επικεφαλής της βρετανικής φίρμας και πρώην CEO της Mercedes-AMG, Tobias Moers, είχε την ευκαιρία να οδηγήσει τη Valkyrie στην πίστα. Αφού έκανε ορισμένους γύρους στο circuit του Silverstone, ο 55χρονος Γερμανός εξέφρασε την άποψή του για το υπέροχο τετράτροχο.

Όπως είπε, η Valkyrie είναι το κορυφαίο όχημα που έχει οδηγήσει στη ζωή του. Ένα από τα πιο εξελιγμένα, απόλυτα και απολαυστικά αυτοκίνητα. Μάλιστα δεν δίστασε να δηλώσει ότι ξεπερνά οποιοδήποτε hypercar κυκλοφορεί.

Το μοντέλο της Aston Martin μπορεί να συγκριθεί μόνο με αγωνιστικά. Έχει την τέλεια αναλογία απόδοσης/βάρους, ύψος μόλις 1 μέτρο και περιορισμένο βάρος. Ο V12 6,5 λίτρων κινητήρας της Cosworth συνδυάζεται με σύστημα KERS, εκτοξεύοντας την ισχύ στους 1.176 ίππους και τα 900 Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτοι πελάτες θα παραλάβουν τα οχήματά τους πριν το τέλος του έτους. Φυσικά, η Aston Martin Valkyrie έκανε sold out από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε. Το αυτοκίνητο έχει άδεια χρήσης για κίνηση στον δρόμο.

 

 

Η εξωτική Valkyrie βγήκε στον δρόμο

Ακούστε πώς κραυγάζει ο V12 κινητήρας της Valkyrie

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης