Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το best seller μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας αναβαθμίστηκε, απέκτησε πλουσιότερο εξοπλισμό, τελευταίας γενιάς υπηρεσίες συνδεσιμότητας και μια νέα έκδοση με την ονομασία «Homura».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα ιαπωνικά «Homura» σημαίνει «φωτιά», με το Mazda CX-5 να δείχνει πιο δυναμικό, ζωντανό και σπορτίφ, χάρη στις ζάντες 19 ιντσών, τα μοναδικά χρώματα του αμαξώματος, τις εσωτερικές στιλιστικές λεπτομέρειες και τις σπέσιαλ ταπετσαρίες με τις κόκκινες ραφές.

Το CX-5 Homura συνδυάζεται με τον δίλιτρο SkyActiv-G κινητήρα βενζίνης των 165 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο, σε δικίνητη ή τετρακίνητη εκδοχή. Οι τιμές ξεκινούν από 36.865 ευρώ.

Ο ισχυρός SkyActiv-G 2.5 απόδοσης 194 ίππων κοστίζει 41.691 ευρώ και φέρει αποκλειστικά αυτόματο κιβώτιο, ενώ η diesel έκδοση SkyActiv-D 2.2 με τους 150 ίππους έχει τιμή εκκίνησης τα 40.788 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οθόνη 10,25 ιντσών

Μόνο στην Ευρώπη έχουν πουληθεί 490.870 μονάδες του CX-5.

Σε όλα τα πακέτα εξοπλισμού, το SUV της Mazda φέρει νέα τεχνολογία επικοινωνίας οδηγού-αυτοκινήτου (Human Machine Interface/HMI), καθώς και το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων HMI με την οθόνη 10,25 ιντσών.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται πολυάριθμα συστήματα άνεσης και υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι το εξ αποστάσεως κλείδωμα των θυρών, το σύστημα εύρεσης της θέσης του αυτοκινήτου (Vehicle Finder), η προειδοποίηση κινδύνου (Security Alert), το αυτόματο φρενάρισμα (SCBS), ο έλεγχος τυφλών σημείων, η προειδοποίηση πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας (Rear Cross Traffic Alert) και πολλά ακόμη. 

Τέλος ο βασικός εξοπλισμός ενεργητικής ασφάλειας περιλαμβάνει δυναμικό έλεγχο ευστάθειας (DSC), σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS), ειδοποίηση πέδησης έκτακτης ανάγκης (ESS), υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (HLA) και αυτόματη λειτουργία φώτων, που ανάβουν περίπου 30 λεπτά πριν από το ηλιοβασίλεμα.  

 

Ένα Mazda MX-5 που θα ζηλέψεις

Εκπτώσεις που φθάνουν έως τα 4.000 ευρώ από τη Mazda

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης