Το 1963, ο Carlos Abarth, ιδρυτής της διάσημης εταιρείας με σήμα τον σκορπιό, δημιούργησε ένα πρωτοποριακό κιτ αναβάθμισης για τα Fiat 500 και Abarth 500, δίνοντας τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των οχημάτων να το τοποθετήσουν οι ίδιοι εύκολα και γρήγορα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κιτ ήταν τοποθετημένο σε ένα καλαίσθητο ξύλινο κιβώτιο που περιλάμβανε όλα τα μηχανικά μέρη, αλλά και το πάθος της μάρκας του σκορπιού. 

57 χρόνια αργότερα, η FCA Heritage επαναφέρει στην αγορά το «μαγικό κουτί» του Carlos Abarth. Το κιτ διαθέτει ακριβώς τα ίδια στοιχεία με εκείνο της δεκαετίας του 1960, προσφέροντας στους κατόχους του κλασικού 500 την ευκαιρία να μετατρέψουν το αυτοκίνητο σε Abarth 595.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κιτ αυξάνει τον κυβισμό του κινητήρα, διαθέτει μεγαλύτερο καρμπυρατέρ και εκκεντροφόρο υψηλής απόδοσης. Αντίστοιχα αναβαθμισμένο είναι το σύστημα λίπανσης και εντελώς νέο το σύστημα εξαγωγής. Παράλληλα με την προσπάθεια για την αύξηση της ισχύος, το πακέτο εστιάζει στη μείωση του βάρους με τον στροφαλοφόρο και τις μπιέλες να έχουν υποστεί τη σχετική «δίαιτα».

Πιο συγκεκριμένα, το Abarth Classiche 595 Conversion Kit περιλαμβάνει πιστόνια και χιτώνια με αυξημένη στα 73,5 χλστ. διάμετρο, σετ ελατηρίων για τις βαλβίδες, νέο κάρτερ, σπορ εκκεντροφόρο, σπορ σύστημα εισαγωγής, καρμπυρατέρ Weber 28 ΙΜΒ 5/250 και πλήρες σύστημα εξαγωγής Record Monza.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης