Το νέο τετράθυρο coupe της KIA μετρά αντίστροφα τον χρόνο για την έναρξη της εμπορικής του πορείας στην αγορά, με τους μηχανικούς της εταιρείας να κάνουν τις τελικές δοκιμές πριν το λανσάρισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Stinger θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη με τρεις κινητήρες, μεταξύ των οποίων και τον turbodiesel 2.2 CRDI απόδοσης 200 ίππων και 440 Nm ροπής. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η έκδοση GT με τον V6 3.3 Turbo απόδοσης 375 ίππων και το σύστημα τετρακίνησης. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, με τους χρόνους του οχήματος να είναι αντάξιοι των αντίστοιχων ευρωπαϊκών προτάσεων.

Όπως αναφέρει η KIA, το Stinger GT είναι το ταχύτερο μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ, με τα 0-100 να έρχονται σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα. Εξαιρετικό είναι και το στήσιμο της έκδοσης, με κάθε μονάδα να δοκιμάζεται στο όριο στην πιο απαιτητική και διάσημη γερμανική πίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την κορεατική φίρμα, κάθε ένα GT πραγματοποιεί 480 γύρους ή 10.000 χιλιόμετρα στο Nurburgring σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Ακόμη πιο σκληρά είναι τα τεστ για τις πιο απλές εκδόσεις, με τους επαγγελματίες οδηγούς και τους μηχανικούς να ελέγχουν την παραμικρή λεπτομέρεια, από τη λειτουργία της ανάρτησης, έως την αεροδυναμική.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης