Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τα plug-in hybrid μοντέλα αυξάνουν συνεχώς το μερίδιο τους στην ευρωπαϊκή αγορά. Η ζήτηση είναι εντυπωσιακή και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η ανοδική πορεία θα συνεχιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κατασκευαστές δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη συγκεκριμένη τεχνολογία, παρουσιάζοντας ολοένα και περισσότερα μοντέλα. Ένα από αυτά είναι το ολοκαίνουριο Seat Leon e-Hybrid. Το ισπανικό hatchback φέρει προηγμένο σύστημα PHEV, συνδυάζοντας τον 1.4 TSI κινητήρα βενζίνης με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνολική απόδοση αγγίζει τους 204 ίππους, με την κίνηση να μεταφέρεται στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου DSG.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H μπαταρία χωρητικότητας 13 kWh φορτίζει μέσω Wallbox σε 3,5 ώρες ή από απλή οικιακή πρίζα σε 6 ώρες, προσφέροντας αυτονομία αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 64 χιλιόμετρα. Με απλά λόγια, το Leon e-Hybrid μπορεί να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες των οδηγών μέσα στην πόλη χωρίς να κάψει καθόλου βενζίνη και το κυριότερο με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα λειτουργίας (E-Mode, Hybrid Mode και Manual Hybrid Mode) επιλέγοντας αυτός τον τρόπο που θέλει να κινηθεί ανάλογα με το απόθεμα ενέργειας της μπαταρίας.

Εκτός από φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικό, το επαναφορτιζόμενο υβριδικό Leon αποδεικνύεται και εξαιρετικά γρήγορο, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 7,5 δευτερόλεπτα.

Ο χρόνος λανσαρίσματος του Leon e-Hybrid στις ευρωπαϊκές αγορές και οι τιμές θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης