Κομψότητα, φινέτσα, πολυτέλεια και εξατομίκευση, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου DS5, το οποίο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Citroen, αποκάλυψε την ριζικά ανανεωμένη έκδοση του μεγάλου οικογενειακού μοντέλου της σειράς DS, η οποία καθιερώνεται ως μια ξεχωριστή μάρκα στην παγκόσμια αγορά. Οι μηχανικοί της γαλλικής εταιρείας, άλλαξαν ουσιαστικά όλο το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, τοποθετώντας μια τραπεζοειδή χρωμιωμένη μάσκα και το λογότυπο DS στο κέντρο. Τα ανασχεδιασμένα φώτα είναι τεχνολογίας Xenon full LED, με τους τρεις λαμπτήρες να δίνουν την αίσθηση διαμαντιών.

Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι του DS5 είναι φυσικά η καμπίνα. Το design, τα όργανα, τα χειριστήρια, οι κονσόλες, οι διακόπτες… όλα θυμίζουν καμπίνα αεροσκάφους. Η οθόνη αφής ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες, με το σύστημα πολυμέσων να έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με smartphone και την απεικόνιση της οθόνης του κινητού πάνω σε αυτή του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα καθίσματα-πολυθρόνες με τις εξατομικευμένες επενδύσεις κλέβουν την παράσταση, προσφέροντας ακόμα και μασάζ. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται όλα τα βασικά συστήματα ασφάλειας και άνεσης, από τον διζωνικό κλιματισμό, το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning), το σύστημα παρακολούθησης της τυφλής γωνίας (Blind Spot Monitoring System), αυτόματο έλεγχο της μεγάλης σκάλας, head up display και πολλά ακόμα.

Η γκάμα των κινητήρων αποτελείται από έξι συνολικά σύνολα βενζίνης και diesel, απόδοσης από 120 έως 210 ίππους. Επίσης, θα υπάρξει και υβριδική έκδοση, συνδυάζοντας ένα πετρελαιοκινητήρα και ένα ηλεκτροκινητήρα, έχοντας τέσσερα προγράμματα λειτουργίας.
   

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης