Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Leapmotor παρουσίασε το εντυπωσιακό sedan επιδόσεων C01, το οποίο έρχεται να κάνει ό,τι και ένα Tesla, στο 1/3 της τιμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοντέλο εντυπωσιάζει με τα νούμερα που το συνοδεύουν, τόσο γύρω από τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις, όσο και από την τιμή. Πιο συγκεκριμένα, με κόστος μόλις 25.000 ευρώ, αυτό το αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο αποδίδει 542 ίππους και μπορεί να πετύχει το 0-100 σε μόλις 3 δευτ. έχοντας παράλληλα και αυτονομία που ξεπερνά τα 700χλμ.

Χρησιμοποιώντας από έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα, το EV sedan παρέχει μόνιμη τετρακίνηση αλλά και λειτουργία αυτόνομης οδήγησης, μην υστερώντας πουθενά σε σύγκριση με τα πολύ ακριβότερα αντίστοιχα μοντέλα της κατηγορίας. 

Εκτός από την όμορφη και αεροδυναμική εξωτερική σιλουέτα, και το εσωτερικό του C01 φαίνεται εξίσου δελεαστικό χάρη σε μια τριάδα μεγάλων οθονών infotainment στο ταμπλό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλο που η συγκεκριμένη εταιρία δεν έχει πολλά χρόνια στον χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, φαίνεται πως το συγκεκριμένο μοντέλο είναι αυτό που θα την ανεβάσει επίπεδο. Το C01 δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία παραγωγής, αλλά η εταιρεία δέχεται κρατήσεις από τις 10 Μαΐου και σκοπεύει να ξεκινήσει τις πρώτες παραδόσεις στις αρχές του 2023.Οι Κινέζοι μπαίνουν δυνατά στο παιχνίδι των ηλεκτρικών έχοντας πάντα ως μεγάλο τους χαρτί τις πολύ χαμηλότερες τιμές.

Θα τολμούσατε να επενδύσετε στην αγορά ενός τέτοιου μοντέλου ή θα επιλέγατε έναν πιο έμπειρο κατασκευαστή ακόμα και εάν η τιμή διπλασιαζόταν ή τριπλασιαζόταν; 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης