Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Είναι η πιο αποδοτική και οικονομική έκδοση από πλευράς κατανάλωσης καυσίμου της νέας γενιάς του SUV της κορεατικής μάρκας. Εκπέμπει ελάχιστους ρύπους, καλύπτει τις καθημερινές μετακινήσεις μέσα στην πόλη μόνο με ηλεκτρική ενέργεια και έχει αρκετή δύναμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούριο Sorento Plug-in Hybrid θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από τις αρχές του 2021 και θα συνοδεύεται με εργοστασιακή εγγύηση 7 ετών. Το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα αποτελείται από τον 1.6 T-GDi κινητήρα βενζίνης των 180 ίππων, έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 91 ίππων και μια μπαταρία χωρητικότητας 13,8 kWh. Η συνδυαστική απόδοση αγγίζει τους 265 ίππους και τα 350 Nm ροπής, χαρίζοντας πολύ καλές επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέρει στάνταρ σύστημα τετρακίνησης και αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Οι εκπομπές ρύπων, σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP, είναι μόλις στα 38 γρ.χλμ., κάτι που σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Μέσα στην πόλη, μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 70 χιλιόμετρα, ενώ στον μεικτό κύκλο η ηλεκτρική αυτονομία αγγίζει τα 57 χλμ. Η υποδοχή φόρτισης βρίσκεται πίσω και δεξιά.

Στην καμπίνα ξεχωρίζει η οθόνη αφής 10,25 ιντσών και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3΄΄ με τα αναβαθμισμένα γραφικά και τις ενδείξεις λειτουργίας του υβριδικού συνόλου. Οι χώροι του SUV της KIA είναι εξαιρετικοί και μπορούν να φιλοξενήσουν έως 7 επιβάτες χάρη στα δύο επιπλέον καθίσματα. Ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Διαβάστε επίσης:

Το πιο εντυπωσιακό σύστημα του KIA Sorento

To ΚΙΑ Sorento είναι από τα πιο ασφαλή SUV

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης