Είναι γεγονός. Η Porsche έσπασε το στοιχειωμένο ρεκόρ του Nurburgring, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών με την 919 Hybrid Evo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γερμανική εταιρεία είναι πλέον η βασίλισσα του Ring. Η Porsche και ο Timo Bernhard συνέτριψαν τον χρόνο του αείμνηστου Stefan Bellof, ο οποίος στις 28 Μαΐου του 1983 είχε ολοκληρώσει την απαιτητική διαδρομή των 20,8 χιλιομέτρων με την 956 C σε χρόνο 6 λεπτών, 11 δευτερολέπτων και 13 δεκάτων.

Ο Timo Bernhard ωστόσο, έκανε τον τέλειο γύρο με την 919 Hybrid Evo, γράφοντας το εκπληκτικό 5:19.546. Το αγωνιστικό όχημα τροφοδοτείται από υβριδικό σύνολο, με τη συνδυαστική ισχύ να ξεπερνά τους 1.000 ίππους. Έχει τέλεια αεροδυναμική, φοράει ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά της Michelin και ζυγίζει μόλις 849 κιλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τον ταχύτερο γύρο που έχει καταγραφεί ποτέ από τετράτροχο όχημα στη διασημότερη και πιο απαιτητική πίστα του κόσμου, γνωστή και ως «Πράσινη Κόλαση». Αυξήστε την ένταση στα ηχεία σας και απολαύστε το onboard video με την προσπάθεια του νικητή του Le Mans και την τρομερή επίδοσή του.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης