Τα εργοστάσια της γερμανικής φίρμας τέθηκαν εκ νέου σε λειτουργία αυτή την εβδομάδα, έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης και των ομοσπονδιακών κρατιδίων για άρση των μέτρων περιορισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παραγωγή ξεκίνησε από τις μονάδες του Zwickau στη Γερμανία και της Μπρατισλάβα στη Σλοβακία, με το ID.3 να είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα που μπήκαν στη διαδικασία της κατασκευής μετά το restart.

Η επανεκκίνηση θα γίνει σταδιακά, με μειωμένες βάρδιες και περιορισμένο προσωπικό. Σε πρώτη φάση, θα βγαίνουν από το εργοστάσιο του Zwickau περίπου 100 μονάδες του αμιγώς ηλεκτροκίνητου hatchback ημερησίως, όπως δήλωσε ο Thomas Ulbrich, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της εταιρείας υποστήριξε ότι οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι και αφορούν την έκδοση ID.3 First Edition, η οποία έχει κάνει sold out εδώ και αρκετούς μήνες.

Θυμίζουμε ότι, το μοντέλο προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις, με μπαταρία χωρητικότητας 45 kWh, 58 kWh και 77 kWh και αυτονομία 330, 420 και 520 χιλιόμετρα, αντίστοιχα. Στη Γερμανία, η τιμή του ξεκινά κάτω από 30.000 ευρώ, με τη VW να προσφέρει εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων για τις μπαταρίες.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης