Την πιο ισχυρή έκδοση του A7 Sportback με την επωνυμία RS, παρουσίασε η Audi. Το πολυτελές πεντάθυρο γερμανικό μοντέλο, αποδίδει πλέον 560 ίππους και προσφέρει εκπληκτικές επιδόσεις, έχοντας παράλληλα και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Βασικό χαρακτηριστικό του νέου RS7, είναι ο V8 4.0 λίτρων TFSI κινητήρας με το διπλό turbo, ο οποίος αποδίδει 560 ίππους και 700 Nm ροπής. Η απόσταση των 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 305 χλμ./ώρα, ενώ χάρη στο σύστημα απενεργοποίησης  των τεσσάρων από τους οκτώ κυλίνδρους, η μέση κατανάλωση καυσίμου περιορίζεται στα 9,8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς, μέσω αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων, με τους αεριζόμενους δίσκους και τις εξαπίστονες δαγκάνες να επιβραδύνουν το αυτοκίνητο, γρήγορα και άμεσα. Για όσους έχουν υψηλότερες απαιτήσεις, υπάρχουν και τα carbon κεραμικά φρένα με δίσκους 420 mm και γκρι δαγκάνες. Όσο για την ρυθμιζόμενη αερανάρτηση, αυτή μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 20 χλστ. και προσαρμόζεται ανάλογα τις οδηγικές συνθήκες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης